Skoladministratör till Sofiebergsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Vi söker en skoladministratör till Frennarps Byskola och Sofiebergsskolan, verksamhetsområdets F-3 skolor.

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som skoladministratör är du rektors stöd i skolans administrativa arbete. Du fungerar som spindeln i nätet på skolan och är en viktig representant för verksamheten, vilket ställer krav på ett gott bemötande och en god samarbetsförmåga. Du arbetar dagligen med många kontakter, både externt och internt, vilket innebär att du behöver ha lätt för att kommunicera samt uttrycka dig i tal och skrift. I din roll som skoladministratör kommer du ha en viktig roll i hantering av vårt personaladministrativa system Heroma. Andra arbetsuppgifter består bl a av att stötta fritidsverksamheten i administrativa uppgifter, schemaläggning, ta fram underlag så som frånvaro, skriva protokoll och brev, boka möten, utföra beställningar av både tjänster och inköp av material samt ha hand om skolans elevakter i diariesystemet. I ditt arbete kommer du ha stöd från olika funktioner inom förvaltningen samt ingå i ett nätverk för skoladministratörerna. Hos oss blir du en del av ett engagerat kollegium. Vänta inte med din ansökan! Vi tillämpar löpande rekrytering och är intresserade av mötet med dig och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Högskoleexamen med ekonomisk, samhällsvetenskaplig eller administrativ inriktning, eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi dig som: • Har god kommunikativ förmåga. • Har god vana av att arbeta med datorbaserade system, så som Heroma, Unikum, Office 365, Skola24, NovaSchem, IST och Doris. • Är serviceinriktad och har ett gott bemötande. • Är noggrann och ansvarstagande. • Är flexibel och van att arbeta självständigt. Erfarenhet av skoladministratörsarbete ses som meriterande. Stämmer detta in på dig? Då har vi en tjänst till dig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
Tillträde 11 april 2022 eller enligt överenskommelse. Vikariat ca 11 månader med möjlighet till förlängning.
Tidsbegränsad till
2023-03-12
Publicerad
2021-12-15
Ansök senast
2022-01-16

Upplysningar

 • Helena Hyttfors Jonsson
  Rektor
  Telefon: 072-705 58 45
 • Petra Vedin
  Rektor
  Telefon: 072- 083 68 81
 • Åsa Malmberg
  Vision
  Telefon: 0790-621026
  E-post: Åsa Malmberg

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00922 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!