Förskollärare till Kajutans förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Kajutans förskola ligger i stadsdelen söder i Halmstad och är belägen nära skogen, havet och centrum. På förskolan finns det två hemvister där man ska arbeta i åldershomogena grupper. Förskolan har plats för 54–56 barn. Kajutans förskola har eget tillagningskök med egen kock där maten tillagas varje dag.

Arbetsuppgifter

Vi söker en förskollärare till Kajutans förskola. På Kajutans förskola är vi indelade i två arbetslag där ett arbetslag har det övergripande ansvaret för de äldre barnen och ett som har det övergripande ansvaret för de yngre barnen. Arbetslagen är sedan indelade i par under delar av dagen där varje par har huvudansvar för en mindre grupp barn. Du kommer att befinna dig i flera olika sammanhang där du förväntas bidra till förskolas utveckling och måluppfyllelse, i paret, i arbetslaget och på hela enheten. På Kajutans förskola arbetar vi projektinriktat. I projektet utgår vi ifrån barnens intressen och erfarenheter för att ge barnen möjlighet att utvecklas mot målen i våra styrdokument.

Kvalifikationer

Du har förskollärarexamen/förskollärarlegitimation. Du är en aktiv pedagog som i ett nära samarbete med övriga medarbetare på enheten driver och säkerställer en förskola med hög kvalitet. Du är drivande i att aktualisera läroplanens mål och intentioner. Ditt deltagande i barnens aktiviteter definieras av att du är medupptäckare och medupplevare, utifrån det analyserar du och skapar förutsättningar för fortsatt progression i både den fysiska, sociala och pedagogiska lärmiljön. Ditt ledarskap som förskollärare innebär att du ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen och för att det målinriktade arbetet främjar barns lärande och utveckling. På enheten utmanar vi varandra kring pedagogiska frågeställningar/ ställningstaganden och ser det som en god grund för fortsatt utveckling både som individ och grupp. Stor vikt läggs vi personlig lämplighet. Intervjuer kommer att ske löpande under processens gång.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-04-20
Ansök senast
2021-05-23

Upplysningar

  • Linda Magnusson, Rektor
    Telefon: 0720-84 31 92
  • Lärarförbundet
    Telefon: 035–137997

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00258 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!