Skolsköterska sökes inom grundskolan, centralt och på Brearedsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Brearedsskolan är en enparallellig F-6-skola med ca 160 elever, som ligger i Simlångsdalen, ca 15 minuters bilväg från centrala Halmstad. På skolan arbetar ca 20 personer som alla har gemensamt att vi vill göra skillnad för våra elever. Hos oss känner alla alla och beslutsvägarna är korta. Alla elever ska, efter förmåga, ges goda förutsättningar för att utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande på vår skola.

Arbetsuppgifter

PMO-administration Centrala barn- och elevhälsan Kärnhuset 50-60% Som PMO-administratör lägger du upp nya användare, läser in elever inför nytt läsår, fungerar som support för användarna och är med i arbetet kring logkontroll, leder PMO-grupp med skolsköterskekollegor, utvecklar journalsystemet, håller utbildningar i PMO journalsystem och PMO för elevhälsan. PMO-administratören har en viktig roll kring implementeringen av PMO för elevhälsan både när det gäller förskola och grundskola och erbjuds därför fortlöpande fortbildning i PMO. Du har ett nära samarbete med verksamhetschefen för den medicinska elevhälsan och enhetschefen för Centrala barn- och elevhälsan. Skolsköterska Brearedsskolan 40% Skolsköterskans arbete är en fortsättning på mödra- och barnhälsovårdens hälsoprogram. Skolhälsovården omfattar alla elever i skolan och alla elever ska erbjudas hälsobesök och vaccinationer. Medicinsk elevhälsa (skolhälsovård) innebär främst hälsofrämjande och förebyggande arbete för att främja fysisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos elever. Som skolsköterska arbetar du med hälsofrämjande och förebyggande arbete såväl som åtgärdande arbete. Du erbjuder och utför hälsobesök och vaccinationer enligt skollagen och Socialstyrelsens riktlinjer för skolhälsovård och verkar för att smittskyddslag och lokala riktlinjer följs. Arbetet innebär ett nära samarbete med elever, vårdnadshavare, skolledning, elevhälsoteam och övrig skolpersonal samt andra professioner i samhället. Vi söker dig som är engagerad och trivs bland barn och ungdomar. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har en mycket god samarbetsförmåga. Som skolsköterska kommer du att vara en viktig medlem av skolors elevhälsoteam som dessutom består av kurator, specialpedagog, skolpsykolog och rektor. Elevhälsoteamen har också tillgång till skolläkare och logoped från centrala elevhälsan. I teamen arbetas systematiskt med utvecklingsfrågor som rör elev, klass och hela skolan samt EHT-gruppen. Du kommer att arbeta i elevhälsoteam som har högt ställda krav på arbetsgruppen som ett team. Professionerna stöttar varandra tvärprofessionellt i ibland utmanande uppdrag. Som skolsköterska kommer du också ha ett nära samarbete och samverkan med andra skolsköterskor i nätverk både skolområdesvis och centralt. Du får kontinuerlig kompetensutveckling och handledning. Verksamhetschefen ansvarar för ett introduktionsprogram samt stödjer dig i ditt uppdrag i den medicinska elevhälsan.

Kvalifikationer

Krav: Leg. sjuksköterska med en av följande specialistutbildning: barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterskespecifik högskoleutbildning, samt god It-vana. Meriterande är erfarenhet av PMO administration och vana att fungera som utvecklare/projektledare. Vi söker dig som är engagerad och trivs bland barn och ungdomar. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har en mycket god samarbetsförmåga. Intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-05-26
Ansök senast
2021-06-15

Upplysningar

  • Henrik Wagersten
    Enhetschef centrala barn- och elevhälsan
  • Birgitta Reenbom
    Verksamhetschef, medicinsk elevhälsa
    Telefon: 0725-86 32 44
  • Klas Almer, rektor Brearedskolan
  • Zenita Zetterlund

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00393 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!