Förskollärare till Wekalyckans förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. I Haverdal finns två förskolor, Haverdals förskola med två avdelningar med barn i åldern 3 – 5 år och Wekalyckans förskola med fyra avdelningar med barn i åldern 1 – 4 år. Vi har nära till skog, hav och äng som blir naturliga platser för vårt arbete i varierande lärmiljöerna för barnen.

Arbetsuppgifter

Vi söker en förskollärare till Wekalyckans förskola. Haverdals förskolor arbetar sedan flera år med Hållbar utveckling och med ett långsiktigt projekt Hälsofrämjande skolutveckling kopplat till aktuell forskning om betydelsen av att skapa goda vanor för ett hållbart lärande. Utifrån vårt gemensamma projekt möts pedagogerna från förskola och skola i olika nätverk. Vår pedagogiska idé tar avstamp i frågan "Vem får man lov att bli på vår förskola?". Vårt förhållningssätt ska vara tillåtande med närvarande, aktiva och nyfikna pedagoger. Som förskollärare vet du att barn kan, och du ser det som din uppgift att stimulera barnen till att utforska och vara nyfikna på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt och med dig som medupptäckare. Som förskollärare förväntas du vara med och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet. Du kommer tillsammans med övriga i ditt arbetslag planera, dokumentera, genomföra och utvärdera. Vi ser värdet av att mötas kollegialt avdelningarna emellan i syfte att tillsammans utveckla verksamheten. Alla pedagoger ingår i olika utvecklingsgrupper/nätverk då delaktighet och inflytande är viktiga faktorer i vår organisation. Våra förskolor är övningsförskola sedan 2017, vilket innebär att vi tar emot studenter från förskollärarprogrammet på Halmstad Högskola. Att ta emot och handleda studenter är en viktig och betydelsefull del i förskollärarens uppdrag. Som förskollärare på en övningsförskola kommer du att erbjudas handledarutbildning. Du skall arbeta för att arbetet sker i enighet med målen i läroplanen samt ansvara för att arbetet genomförs så att barnen ges förutsättningar för utvecklig och lärande. Som förskollärare skall du utgå från barns intresse, erfarenheter, behov och åsikter. Du ska ta ett pedagogiskt ansvar för att utveckla verksamheten så att barnen utmanas och stimuleras till att erövra nya färdigheter, erfarenheter och kunskaper. Du skall ansvara för att kontinuerligt och systematiskt dokumentera, följa upp, analysera och utvärdera verksamheten så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål. Du skall bidra till att läroplanens grundläggande värden genomsyrar verksamheten.

Kvalifikationer

Förskollärarlegitimation/förskollärarexamen eller annan lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan. Vi söker en förskollärare Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter barnens behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: augusti, eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-04-26
Ansök senast
2021-05-11

Upplysningar

  • Ann-Britt Jacobsson, förskolechef
    Telefon: 070-267 94 92
  • Lena Fors Bengtsson
    Telefon: 070-8782515

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00291 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!