Lärare fritidshem till Söndrumsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Söndrumsskolan är en F-9 skola som ligger i västra delen av Halmstad, nära till hav och natur, med cirka 880 elever. I åk F-5 går ca 330 elever. Skolans enheter är fördelade på flera olika mindre hus vilket skapar en känsla av småskalighet och tillhörighet. Hos oss trivs man och har studiero vilket syns i våra resultat. Skolans utemiljö och direkta närhet till naturen möjliggör många olika aktiviteter, både för lärande och rekreation. Vår vision är ”Med trygghet, kunskap och glädje lyckas vi tillsammans” vilket för oss självklart omfattar både elever och personal. Hos oss behöver man aldrig känna sig ensam!

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en lärare med inriktning fritidshem till Söndrumsskolan F-5. Hos oss kommer du, tillsammans med våra andra härliga pedagoger på fritids, att ansvara för fritidsverksamheten men också för en genomtänkt rastverksamhet som skapar trygghet, trivsel, social utveckling och rekreation. Förutom att ansvara för, planera och genomföra fritidsverksamheten kommer du tillsammans med dina kollegor att dokumentera, genomföra, utvärdera och utveckla verksamheten utifrån våra styrdokument. Du kommer även att arbeta samverkande mot skolklass under dagtid. Du ger stöd och stimulans utifrån eleven/elevernas specifika förutsättningar och främjar utveckling och självständighet. Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med inriktning fritidshem. Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevens/elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
Tillträde 211018 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2021-09-08
Ansök senast
2021-09-23

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00627 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!