Elevassistent till Snöstorpsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Snöstorpsskolan ligger i de östra delarna av Halmstad. På skolan går omkring 380 elever i årskurserna F-5. Varje årskurs har mellan två och fyra klasser.  Snöstorpsskolan har många elever som går på fritidshem som är uppdelade på fyra olika fritidshem. Skolan har en stor skolgård med bra möjligheter till olika aktiviteter och ett rastvärds-team som arbetar med meningsfulla raster och bemannar vårt lekotek. I närområdet finns tillgång till grönområden, lekplatser och strövområden vid Fylleåns dalgång. Efter årskurs 5 flyttar eleverna till Klaraskolan för att gå årskurs 6-9. 

Arbetsuppgifter

Som elevassistent ansvarar du för att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Tillsammans med lärare och elevhälsan planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i skolan och på fritidshemmet. Denna tjänst innebär att vara stöd och resurs för enskild elev eller elever i förskoleklass. Detta innebär att finnas med som stöd för eleven vad gäller praktiska utmaningar som uppstår under en skoldag, finnas med under lektioner för att förtydliga lärarens instruktioner och vara en extra vuxen som kan stötta i skolarbetet. Tjänsten innebär även att under fritidshemstiden finnas med och stötta eleven i det sociala samspelet med andra klasskamrater och att stötta eleverna i de aktiviteter som genomförs på fritidshemmet på eftermiddagstid. Verksamheten ska utgå från elevernas behov, intressen och erfarenheter, men också att eleverna kontinuerligt utmanas ytterligare genom att de inspireras till nya upptäckter. I undervisningen ska eleverna erbjudas en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer som integrerar omsorg och lärande.

Kvalifikationer

Krav: Vi söker dig som är utbildad elevassistent eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget. Krav: Du har erfarenheter och kunskap inom autism/ NPF-spektrat. Du har en stor förmåga att bygga positiva relationer med elever, föräldrar, kollegor och ledning. Du har en god samarbetsförmåga. Du är engagerad, lösningsfokuserad och ser möjligheter utifrån givna förutsättningar. Du har goda ledaregenskaper och en självreflekterande förmåga. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet. Intervjuer kommer ske löpande.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Tidsbegränsad till
2021-12-23
Publicerad
2021-10-06
Ansök senast
2021-10-20

Upplysningar

  • Freddy Pettersson, rektor
    Telefon: 072-0840993
  • Christina Jönne, rektor
    Telefon: 070-6328222
  • Hannes Lago Unnestam, Lärarförbundet
    Telefon: 0720-840981

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00695 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!