Barnskötare med specialpedagogisk kompetens till Kastanjealléns förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Kastanjealléns förskola ligger i centrala Halmstad alldeles intill Kastanjeallén. Förskolan har plats för 6570 barn fördelat på två arbetslag. Varje arbetslag består av sex personer, ett som har övergripande ansvar för de äldre barnen på Pegasus och ett som har det övergripande ansvaret för de yngre barnen på Neptunus. Varje arbetslag är indelade i tre par under delar av dagen, där varje par har huvudansvar för en mindre grupp barn. Du kommer att befinna dig i flera olika sammanhang där du förväntas bidra till förskolas utveckling och måluppfyllelse, i paret, i arbetslaget och på hela enheten. På Kastanjealléns förskola arbetar vi projektinriktat. I projektet utgår vi ifrån barnens intressen och erfarenheter för att ge barnen möjlighet att utvecklas mot målen i våra styrdokument.

Arbetsuppgifter

Vi söker en barnskötare till Kastanjealléns förskola. Vi söker dig som är utbildad barnskötare med erfarenhet, kunskap och intresse av specialpedagogik då tjänsten är ett verksamhetsstöd för barn i behov av särskilt stöd. Du är en aktiv pedagog som ger stöd och stimulans utifrån barnets/barnens specifika förutsättningar och behov för att främja lärande och utveckling. Du är drivande i att aktualisera läroplanens mål och intentioner där ditt deltagande i barnens aktiviteter definieras av att du är medupptäckare och medupplevare. Du kommer att ha nära samarbete med verksamhetsområdets specialpedagoger och vara en del av det ordinarie arbetslaget. Samverkan med externa instanser kan även förekomma. Arbetsuppgifterna varierar och är både omväxlande och utmanande samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig.

Kvalifikationer

Vi söker en utbildad barnskötare med dokumenterad specialpedagogisk kompetens och erfarenhet. Medicinsk utbildning är meriterande. Du ska vara en stabil och trygg person som har förmågan att skapa goda relationer till din omgivning. Du är självständig, handlingskraftig, lugn och lyhörd där du anpassar dig efter barnets/barnens behov och där ett relationellt och salutogent förhållningssätt står i fokus. Du ska ha kännedom om hur man utvecklar och arbetar med tillgängliga lärmiljöer, digitalisering och gärna ha erfarenhet av TAKK och bildstöd. I ditt personliga brev vill jag läsa om hur du: - Beskriver ditt sätt att se på en förskola av god kvalité - Resonerar kring den människosyn du vill ska prägla förskolan Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer att ske löpande.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2 augusti.
Publicerad
2021-06-09
Ansök senast
2021-06-25

Upplysningar

  • Linda Magnusson, Rektor
    Telefon: 0720-84 31 92
  • Kommunal
    Telefon: 035-13 70 00

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00440 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!