Skolkurator till Getingeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Getingeskolan växer och till hösten 2022 är vi ca 700 elever på vår skola! Dessa är fördelade i f-3, 4-6, 7-9 och grundsärskolan. Skolan har ett fritidshem för grundskolan med två avdelningar och ett fritidshem för grundsärskolan. Du kommer att arbeta med ett glatt och utvecklingsinriktat gäng som utmanar och vill bli utmanade. På Getingeskolan arbetar vi tillsammans, därför söker vi dig som är en lagspelare. Vår drivkraft är att i alla lägen göra de som är bäst för eleverna. Vi lever efter - Här gör vi varandra bra! Det ställer krav på oss, vilket tilltalar oss.

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad och lösningsfokuserad skolkurator som tillsammans med nuvarande skolkurator vill vara med och fortsätta utveckla vår skola till att bli en skola där alla elever har möjlighet att nå så långt de kan utifrån sina förutsättningar. Arbetet innebär att stötta och handleda skolans övriga personal i elevvårdsarbetet med enskilda elever, grupper av elever samt deras vårdnadshavare. Som skolkurator verkar du för att eleverna ska få en så god kunskaps- och social utveckling som möjligt. Du bidrar till att skapa miljöer som främjar elevernas närvaro, lärande, utveckling och hälsa. Som skolkurator sköter du kontakten med Centrala elevhälsan, BUP, habiliteringen, socialtjänsten och polis. Du kommer att ingå i vårt elevhälsoteam tillsammans med skolkurator, skolsköterskor, specialpedagoger, speciallärare och rektorer. Du kommer att arbeta med elevhälsofrågor direkt mot elever och personal samt ansvara för att ge information i skolsociala frågor. I ditt arbete på skolan ställs du dagligen inför många olika utmaningar och det är därför viktigt att du trivs med att arbeta med komplexa frågor, analysera och bryta ner problem. Du måste kunna arbeta självständigt, vara tydlig och lyhörd samt kunna anpassa dig efter elevers, vårdnadshavares och skolans behov.

Kvalifikationer

Socionomexamen. Du har en stor förmåga att bygga positiva relationer med elever, föräldrar och kollegor. Du har en mycket god samarbetsförmåga. Du är engagerad, lösningsfokuserad och ser möjligheter utifrån givna förutsättningar. Du har en förmåga och vilja att påverka vår skolkultur samt vara med och utveckla skolans elevhälsoarbete. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
Tillsvidareanställning. Sysselsättningsgrad 75-100%. Tillträde 220801 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-05-05
Ansök senast
2022-05-31

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00454 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!