Lärare fritidshem till Frösakullsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Frösakullsskolan är belägen nära naturen en bit utanför Halmstad, men nås lätt med såväl cykel, bil och buss. Verksamheten rymmer ca 130 elever i åk F-4. Fritidshemmet håller till i samma lokaler som skolan och har ca 100 elever inskrivna. Vår fantastiska skolgård inbjuder till många sorters lek och i Lekboden tar eleverna själva ansvar för utlåning av material. På skolan finns även slöjdsalar som bjuder in till skapande verksamhet.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare med inriktning fritidshem. Som lärare ansvarar du tillsammans med övriga i arbetslaget för fritidsverksamheten. Detta innebär planering, dokumentering och utvärdering för att kunna utveckla verksamheten utifrån skolans styrdokument. Via vår lokala utvecklingsplan följer vi vår undervisning och utvärderar insatser kontinuerligt. Under läsår 21/22 har vi fördjupat oss i läroplanstexterna och haft lärande samtal i arbetslaget, det arbetet använder vi som grund inför nästa läsårs arbete. Vi utgår från elevernas behov och idéer, samt anpassar våra aktiviteter till att elever har olika förutsättningar. Vårt uppdrag är att stödja elevernas sociala och allmänna utveckling, utvidga och fördjupa deras kunskaper och erfarenheter, samt erbjuda aktiva raster och en meningsfull fritid. Under dagtid kommer du att arbeta samverkande mot skolklass. Du samarbetar med ansvarig lärare och hjälper eleverna genom att ge dem stöd och stimulans utifrån deras förutsättningar. Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Du är en stabil och trygg person med en god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig och lyhörd för att kunna anpassa dig efter elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar.

Kvalifikationer

Vi söker legitimerad lärare med inriktning fritidshem. Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan ta ansvar för processer, både självständigt och i team. Du är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevens/elevernas behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Kreativitet och nyfikenhet med syfte att alltid erbjuda eleverna en kvalitativ undervisning är en viktig del av uppdraget. Kunskap om digitala redskap inom undervisningen är ett plus. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 220808
Publicerad
2022-05-02
Ansök senast
2022-05-20

Upplysningar

  • Christina Stenman
    Rektor
    Telefon: 0733-408502
  • Eva Fransson
    Telefon: 070-6567362

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00434 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!