Räddningstjänstpersonal i beredskap - Halmstad

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Räddningstjänstens främsta uppgift är att säkra ett förebyggande brandskydd. Vid olyckor är vår uppgift att minska konsekvenserna för den enskilde och för samhället. Vårt arbete ska präglas av omtanke och ske i nära samarbete med övriga delar av samhället. Är du intresserad av att hjälpa andra människor och vill arbeta för ett tryggare samhälle? Då kanske uppdraget som räddningstjänstpersonal i beredskap (RiB) är något för dig!

Arbetsuppgifter

Som RiB-anställd är du en resurs vid akuta händelser och rycker ut vid larm. Larm kan vara exempelvis trafikolycka, sjukvårdslarm, översvämning, storm, bränder mm. Du kommer att ha beredskap var 4:e vecka. Du har en huvudarbetsgivare och måste också ha din arbetsgivares medgivande att lämna arbetet vid eventuella larm och utbildningar.

Kvalifikationer

Du har fyllt 18 år. Du har lägst B-körkort. Du är helt frisk och har god kondition. Du har god simkunskap. Du har god svenska i tal och skrift. Du bor och arbetar i Halmstad, max 9 minuter från brandstationen. Du har en god samarbetsförmåga, vill göra skillnad och är lyhörd och beredd att ta till dig räddningstjänstens värdegrund i både ord och handling.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Timavlönad
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2021-06-23
Ansök senast
2021-08-08

Upplysningar

 • Magnus Wijk
  Avdelningschef Personal och kompetensutveckling
  Telefon: 0703-790228
  E-post: Magnus Wijk
 • Kristian Pettersson
  Avdelningschef Räddningsavdelningen
  Telefon: 0703-792335
  E-post: Kristian Pettersson
 • Joakim Gustafsson
  Styrkeledare, repr. Brf
  Telefon: 0733-727706
  E-post: Joakim Gustafsson
 • Daniel Runesson
  Brandman
  Telefon: 0705-42 73 10
  E-post: Daniel Runesson
 • Roger Filipsson
  Brandman, representant Kommunal
  Telefon: 0705-511611
  E-post: Roger Filipsson
 • Johan Duell
  Kårchef
  Telefon: 0703-792310
  E-post: Johan Duell

Ansökan

Referensnummer
RN 2021/00064 Ansök

Övrig information

Första ledet i rekryteringsprocessen är ett gångbandstest 1 september. Vid godkänt gångbandstest blir man kallad till en heldag tester 22 eller 23 september. Efter anställning kommer du genomgå en tvåveckors introduktionsutbildning i v45-46. Detta är under dagtid måndag-fredag och du kommer behöva ta ledigt från ditt ordinarie arbete. Du förväntas även att i ett senare skede genomgå grundutbildning, GRIB, under sammanlagt sex veckor. Mer om GRIB kan du läsa på msb.se. Vi ersätter dig för beredskapen och för den tid du deltar i utryckningar, övningar och utbildningar. För räddningstjänsten i Halmstad är olikheter en tillgång. Vi välkomnar personer med olika bakgrunder att söka sig till oss. Positiv särbehandling kan komma att tillämpas. Halmstad kommun tillämpar rökfri arbetstid.