Biståndshandläggare sommarvikariat 2022

Om arbetsplatsen

Hemvårdsförvaltningen ansvarar för äldre personers behov av vård, omsorg, boende och aktivitet. Förvaltningen är en av kommunens största arbetsplatser med cirka 2 200 anställda. Vi strävar ständigt efter utveckling och förnyelse inom vårt verksamhetsområde. Hemvårdsförvaltningen är en modern arbetsgivare som genom öppet klimat och med växtkraft för förnyelse och förändring möter nya behov och krav från Halmstads kommuns invånare.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi flera biståndshandläggare till sommarvikariat till myndighetsenheten. Tjänsten innebär att du ska ha förmåga att hantera ett flertal individärenden med olika komplexitetsgrad samtidigt. Dina arbetsuppgifter består främst av vårdplaneringar på sjukhus i vårt vårdplaneringsteam (PROV) och korttidsboende, hembesök, ta beslut, skriva utredningar och dokumentation samt uppföljningar både i ordinärt boende och särskilda boenden. Biståndsenheten arbetar fortlöpande med att utveckla verksamheten och den person vi söker ska vara delaktig och bidra till utveckling och känna engagemang i förändringsarbetet. Enheten är en platt organisation med teamindelning med medledarskap som nyckelord. Myndighetsenheten utgör en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Den goda stämningen och de många utvecklingsmöjligheterna är andra anledningar till att våra medarbetare trivs så bra. Med engagemang och omtanke, arbetar vi för att skapa en bättre vardag för kommuninvånare inom våra ramar för biståndsinsatser. Vårt fokus på utveckling och kvalitet märks hos våra många nöjda invånare.

Kvalifikationer

Som biståndshandläggare arbetar du främst med myndighetsutövning. Detta innebär att utreda behov, fatta beslut samt följa upp beviljade insatser. Det dagliga arbetet innefattar dokumentation, individuella möten och samverkan med övrig professioner, anhöriga samt externa aktörer. Vi söker främst dig som har socionomutbildning och sekundärt dig med likvärdig högskoleutbildning där socialrätt 30 HP ingår. Bifoga ditt examensbevis från socionomutbildning i ansökan. Du har körkort för personbil med manuellt växlad personbil, då en del av arbetstiden är förlagd hemma hos kunder eller på sjukhuset. Då en stor del av arbetet består av dokumentation krävs att du har datorvana, förmågan att använda och ta vara på olika digitala verktyg samt god förmåga att uttrycka dig väl i svenska språket, såväl i tal som i skrift. Är uppdaterad i gällande regelverk och värdegrunder inom verksamhetsområdet. Meriterande är om du har arbetat i LifeCare Handläggare samt om du har kunskaper om Socialstyrelsens utredningsmodell IBIC. Som person visar du intresse och förståelse för de kunder du möter och arbetar för en god kommunikation och gott samarbete med de kollegor, anhöriga och andra professioner som arbetar kring kunden. Arbetet förutsätter att du är strukturerad och har en förmåga att fullfölja dina arbetsuppgifter. Du är lösningsfokuserad i ditt arbete och har förmåga att sortera och prioritera dina arbetsuppgifter både kortsiktigt och långsiktigt. För att klara uppdraget behöver du ha ett självständigt arbetssätt med god förmåga att organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar självständigt såväl som i samarbete med andra. Vidare är du flexibel och beslutsam, du anpassar dig till ändrade omständigheter och driver processer på ett målinriktad sätt. Då arbetet innebär kontakter med många samarbetspartners behöver du ha en mycket god samarbetsförmåga. Ett vänligt och pedagogiskt sätt att förmedla information för biståndshandläggningsprocess och därigenom rollen som biståndshandläggare är grundläggande. Du behöver ha ett serviceinriktat förhållningssätt, men har trots det inga problem att fatta och kommunicera ej gynnande beslut. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
till sommaren 2022
Tidsbegränsad till
2022-09-01
Publicerad
2022-01-14
Ansök senast
2022-03-31

Upplysningar

 • Åsa Rane
  Chefsstöd
  Telefon: 035-137000
 • Markus Andersson
  Facklig representant Vision
  Telefon: 076-880 91 11
 • Josef Stenberg
  SSR
  Telefon: 035-137000

Ansökan

Referensnummer
C72201 - 2022 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. För att bli aktuell för anställning vill vi att du uppvisar ett utdrag från belastningsregistret. Beställ redan nu registerutdrag på polisens hemsida med ditt bank- id. Öppna E-tjänsten och beställ - "kontroll av egna uppgifter". Utdraget skickas till din brevlåda och ska tas med och uppvisas i samband med rekryteringen. Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi kommer kalla till intervjuer löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Varmt välkommen med din ansökan!