Speciallärare/Grundskollärare till Kärlekens särskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Kärlekens skola är en 4-9 skola med cirka 490 elever, belägen i stadsdelen Kärleken strax norr om centrala Halmstad. Kärlekens skola startar en ny grundsärskola och söker nu medarbetare för arbete i grundsärskolan från höstterminen 2022.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som speciallärare med elever i grundsärskola och vill vara med i utformandet av en ny verksamhet! Som speciallärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar som lärare har, för att eleverna ska nå målen, kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. I uppdraget som lärare krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. I tjänsten ingår mentorskap för elever i en klass på grundsärskolan och undervisning enligt grundsärskolans kursplan.

Kvalifikationer

Legitimerad speciallärare med inriktning utvecklingsstörning/lärarlegitimation med behörighet att undervisa i grundsärskolan, alternativt är du grundskollärare som har erfarenhet av undervisning i särskolan. Erfarenhet av bildstöd och alternativ kommunikation är meriterande. Vi ser att du har ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kollegor. För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktig. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring extra anpassningar och särskilda behov. Vi fäster stor vikt vid dina erfarenheter och din personlig lämplighet för arbetet. Vi söker dig som vill arbeta som grundskollärare med elever i grundsärskola och vill vara med i utformandet av en ny verksamhet!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2022-08-08 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2022-05-09
Ansök senast
2022-05-23

Upplysningar

 • Daniel Josefsson
  Rektor
  Telefon: 072-2096556
 • Malin Hansson
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 073-4404566
  E-post: Malin Hansson
 • Andreas Forsberg
  Lärarförbundet
  Telefon: 070-526 26 58
 • Susanne Niit Ekstrand
  Rektor
  Telefon: 072-1718837

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00466 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!