Resurspedagog till träningsklass vid Slottsjordsskolans särskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Slottsjordsskolan är en grund- och särskola. Grundskolan har undervisning i åk 1-3 medan grundsärskolan omfattar åk 1-9. Skolan ligger i centrala Halmstad med när tillgång till faciliteter. På Slottsjords grundsärskola arbetar vi tätt i arbetslag, med stort engagemang för att utveckla våra elever mot målen. Vi är en skola som växer konstant och som lägger mycket tid på att bygga gemensamma strukturer och innehåll. Utveckling av såväl verksamhet som oss själva är av stor vikt. Vi söker nu dig som vill vara en del av vår fortsatta resa.

Arbetsuppgifter

Vi söker en resurspedagog till en av grundsärskolan träningsklasser som är skicklig på att tillsammans med behörig lärare planera, anpassa och utvärdera undervisningen efter gruppen och den enskilda elevens behov. Du ser det som en självklarhet att samverka med dina kollegor samt att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter kring extra anpassningar och särskilda behov. Arbetsuppgifterna kommer att variera mycket och bland annat innefatta att vara resurs i klass, hålla i egna lektioner, vara stöd åt enskild elev. Det ingår också i tjänsten att vara mentor för elever i den klass du undervisar samt vara en del av fritidsverksamheten på eftermiddagarna. För att lyckas i tjänsten krävs det att du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har en hög ansvarsnivå och brinner för att arbeta med elever med särskilda behov. Vi förväntar oss att du är en person som vågar prova nya arbetsformer och alternativa lärmiljöer både inne och ute samt är van vid att ta ansvar för grupper.

Kvalifikationer

Gymnasieutbildning samt längre erfarenhet av undervisning eller arbete i särskolans träningsklasser och i ämnesområden. Meriterande är pedagogisk högskoleutbildning med inriktning barn/ungdomar eller annan pedagogisk högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi söker dig som har elevens bästa för ögonen och har lätt för att knyta kontakter med barn och ungdomar. Du har ett lågaffektivt bemötande samt är rak och tydlig i din kommunikation. Du har även en fast förankring i skolans värdegrund. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att uppnå en jämnare könsfördelning ser vi gärna manliga sökande till denna tjänst.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse dock senast februari 2022.
Publicerad
2021-11-04
Ansök senast
2021-11-25

Upplysningar

 • Bodil Wichtel
  Rektor
  Telefon: 0709- 13 64 63
 • Lärarförbundet
  Till central expedition
  Telefon: 035-13 79 97
 • Kommunal
  Telefon: 035-137000

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00773 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!