Personliga assistenter

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Från och med 1 januari 2021 är målet att alla nyanställningar inom kommunals avtalsområde ska vara på heltid. Heltidsarbete som norm har sin grund i två frågor; att möta det framtida behovet av kompetensförsörjning genom att ta tillvara på befintliga medarbetares kompetens, samt att främja jämställdhet. Avdelningen för stöd och service ansvarar för myndighetsutövning inom funktionshinderområdet med stöd av Socialtjänstlagen (SoL), men företrädelsevis med stöd av Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Avdelningen ansvarar för verkställighet av kommunala utförandet av personlig assistans, verkställighet av boendestöd, ledsagarservice och avlösarservice samt hälso- och sjukvårdsinsatser för socialförvaltningens målgrupper. Avdelningen ansvarar även för Bemanningsenheten som arbetar med schemaläggning, att lösa vakanta pass och sjuktillfällen samt rekrytering.

Arbetsuppgifter

Brinner du för att ge stöd till andra? Vill du jobba med att hjälpa personer som inte klarar sin vardag själv? Om du är utbildad undersköterska och har körkort så har vi ett fantastiskt jobb till dig! Vi söker nu ett antal personer som vill jobba heltid på tillsvidareanställning som personlig assistent inom Socialförvaltningen, Halmstads kommun. Som personlig assistent arbetar du med att stödja och assistera brukarna i det dagliga livet. Detta innebär att du stödjer praktiskt i sociala aktiviteter och hushållssysslor som personlig omvårdnad och förflyttningar. Du deltar såväl i verksamheternas kvalitetsutveckling och på olika möten, utbildningar och handledning. Arbetet kommer vara i brukarens hemmiljöer, arbete och fritid. Du kommer arbeta mestadels självständigt men även med kollegor i de insatser där det krävs två personer. En viktig del av arbetet är att stötta våra brukare i omvårdnadsinsatser utifrån deras individuella behov och önskemål enligt beviljat bistånd. I arbetsuppgifterna ingår personlig omvårdnad, städ, tvätt, inköp och apoteksärende. Det ingår också från sjuksköterska delegerade arbetsuppgifter såsom läkemedelshantering, att ge insulin, såromläggning och från sjukgymnast rehabiliterande och tränande insatser. Vi ser gärna att du som sökande har erfarenhet från dokumentation då det är ett krav att dokumentera löpande i arbetet. Du behöver vara lyhörd, ha ett gott bemötande, vara flexibel då du kommer arbeta hos flera brukare och anpassa dig till olika situationer. Du har förmåga att arbeta självständigt, samtidigt tycker du att ett gott samarbete är viktigt och vill bidra till en god arbetsmiljö som präglas av dialog och ansvarstagande.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ser vi att du har utbildning i Vård- och omsorgsprogrammet samt • Erfarenhet av omvårdnadsarbete • God kommunikativ förmåga samt goda kunskaper i den svenska språket i tal och skrift då all dokumentation och medicinhantering är på svenska • Goda datakunskaper då all dokumentation sker digitalt • B-körkort är ett krav. Gäller manuellväxlad Då samplanering inom LSS sker utifrån heltidsarbete som norm så är det en förutsättning att du är flexibel och lösningsfokuserad då vi samverkar mellan enheterna och arbetar hos flera brukare.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2021-09-10
Ansök senast
2021-09-26

Upplysningar

 • Kommunal
  Telefon: 035-138080
 • Ida Bard
  Rekryterare
 • Lina Berg
  Enhetschef
  Telefon: 035-139609
  E-post: Lina Berg
 • Emily Marshall
  Enhetschef
  Telefon: 035-139534

Ansökan

Referensnummer
SN 2021/00195 Ansök

Övrig information

Arbetstider: Arbetet är enligt schema. Varierar mellan dag-, kvälls-, helgs- och jourtjänstgöring. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid. Vi har löpande urval och rekrytering så tveka inte med att skicka in din ansökan redan idag!