Utvecklare med inr svenska som andra språk till Kärnhuset

Om arbetsplatsen

Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

På enheten Modersmål och migration bedrivs utvecklingsarbete inom flerspråkighet och andraspråksinlärning. Du kommer att arbeta i ett team tillsammans med andra utvecklare. I ditt arbete som utvecklare stödjer du skolledarna och deras utvecklarfunktioner i det identifierade utvecklingsområdet svenska som andraspråk. I din roll som utvecklare ger du stöd och konsultation samt kartlägger och identifierar behov, leder, driver, handleder, kompetensutvecklar och utvärderar arbetet och hjälper skolledarna knyta an insatsen till enhetens systematiska kvalitetsarbete. Tjänsten kan med fördel kombineras med en lärartjänst på någon av kommunens skolor.

Kvalifikationer

Behörighet som lärare i svenska och svenska som andraspråk. Du är väl insatt i Skolverkets styrdokument och kartläggningsmaterial för nyanlända och andraspråkselever. Meriterande om du har erfarenhet av tidig läs- och skrivinlärning och undervisning av yngre elever. Körkort och tillgång till bil samt god datavana. Vi söker dig som är engagerad och trivs bland barn och ungdomar. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har en mycket god samarbetsförmåga.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Tidsbegränsad anställning med möjlighet till förlängning.
Tidsbegränsad till
2022-12-31
Publicerad
2022-04-26
Ansök senast
2022-05-20

Upplysningar

 • Christer Jönsson Essunger
  Enhetschef modermål migration
  Telefon: 070-189 12 12
 • Anki Fredriksson
  Bitr. enhetschef modersmål och migration
  Telefon: 073-041 44 58
 • Hüseyin Karagöz
  Lärarförbundet
  Telefon: 073 728 51 21

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00407 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!