Grundskollärare till förskoleklass vid Slottsjordsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Slottsjordsskolan är en större lågstadieskola i Halmstad som tar emot elever från årskurs F-3. Skolan är centralt belägen med närhet till både hav, strand och skog, vilket nyttjas i vår undervisning. Vi har i dagsläget drygt 380 elever som fördelas i skolans fyra spår. Till varje spår F-3 hör ett fritidshem för elever som tillhör årskurs F-2 och eleverna i årskurs 3 utmanas och umgås på våra fritidshem för år 3. På Slottsjordsskolan integreras även elever från Grundsärskolan årskurs 1-9.

Arbetsuppgifter

Vi söker en positiv lärare med behörighet att undervisa i de yngre åren, årskurs F-3 till Slottsjordsskolan. Du är en engagerad lärare som vill vara med att utveckla skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med kollegor planera, genomföra, utvärdera undervisningen utifrån skolans styrdokument och verksamhetens mål. Tjänsten ställer krav på god samarbetsförmåga i en prestigelös anda. Det finns tid för såväl enskild som gemensam planering, dokumentation och uppföljning inom din arbetsförlagda tid på skolan. I uppdraget som lärare i förskoleklass krävs förmåga att analysera elevernas behov samt att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. Du ska vara nyfiken på elevernas berättelser och stäva efter att skapa lekfulla, inkluderande lärmiljöer som gynnar både kunskapsutveckling som social utveckling hos eleverna i förskoleklass och i fritidshem. Du har höga förväntningar på att alla elever kan och vill lyckas. Vi söker dig som vill vara en del av Slottsjordsskolans utveckling genom att: • Bidra till en positiv och tillåtande stämning. • Planera och organisera en utmanande och kreativ undervisning. • Utveckla och stimulera elevers språkliga- och kommunikativa förmågor. • Använda digitala verktyg i det vardagliga arbetet. • Arbeta med elevinflytande och delaktighet. • Dokumentera och systematiskt följa upp elevernas utveckling som en del av skolans kvalitetsarbete. Tjänsten innebär ett mentorsansvar i förskoleklass samt undervisning i fritidshem eftermiddagstid.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i grundskolans yngre år, årskurs F-3. Vi ser att du har ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kollegor. För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktig. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Semestertjänst.
Publicerad
2021-08-30
Ansök senast
2021-09-22

Upplysningar

  • Maria Stenström, rektor
    Telefon: 0703-91 86 60
  • Gun-Marie Jeppsson, Lärarförbundet
    Telefon: 076-6954471

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00608 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!