Förskollärare till Kvarngränds förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Kvarngränds förskola är en centralt belägen villaförskola i Oskarström med en stor härlig trädgård, med utsikt över hela samhället och närhet till skola och friluftsområden. Förskolan har barn i åldrarna 1-5 år och fem pedagoger som arbetar på förskolan. Kvarngränds förskola inriktar sig mot sagor. Temat "All världens sagor" har förskolan arbetat med i flera år. Genom att introducera sagan för barnen kan man arbeta med samtliga av målen i förskolans läroplan. Vi använder oss av skapande bild, drama, musik och IT-teknik med mera. Vårt syfte med detta tema var från början att lyfta likheter och olikheter. Vi lever i ett mångkulturellt samhälle och vi ville fokusera på värdegrunden. Aldrig kunde vi från början ana att vårt tema skulle komma att tjäna så många olika syften. Med sagan som redskap kan vi på ett roligt och utmanande sätt arbeta för att nå våra mål. Från varje världsdel finns sagor som fängslar alla, från de minsta till de största av våra barn. Det faller sig naturligt att dra paralleller från de olika världsdelarna och sagorna till barnens egen livsvärld. Utifrån deras intresse hittar vi projekt som vi kan fördjupa oss i. Kvarngränds förskolas vision - Förskolans vision är "Jag ska varje dag bli sedd, få lyckas och kunna påverka min situation i en trygg och stimulerande miljö". - Viktigt för förskolan är att erbjuda barnen möjlighet till att upptäcka, utforska, undersöka och reflektera. Och så klart att vi lyssnar på varandra och har roligt tillsammans. Viktiga nyckelord för förskolan är samarbete, samspel, vi ska vara goda förebilder, vi ska utveckla den empatiska förmågan, ansvarsfullhet, självkänsla, självtillit, delaktighet och inflytande. - Vi vill att alla som kommer till oss ska mötas med respekt, glädje och engagerad personal. Det ska vara en verksamhet där alla ska trivas och längta till, där alla arbetar tillsammans mot gemensamma och tydliga mål, där alla tar ansvar för verksamheten och varandra. Det ska vara högt i tak, en tillåtande atmosfär och nära till skratt.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla Oskarströms förskolor? Vi söker en förskollärare som vill vara med i vår verksamhet på en förskola där trygghet, tydligt ledarskap och höga förväntningar på barnen och kollegorna står i centrum. Andra viktiga förmågor är en utvecklad förmåga att planera samt ett positivt och uppmuntrande förhållningssätt. Du ska vara en person som tycker om att jobba i team och som ser som en självklarhet att ställa upp för dina kollegor. Du arbetar för att alla ska gå med glädje till Kvarngränds förskola varje dag och att barnen lämnar förskolan som nyfikna individer, som har tilltro till sig själva och sin förmåga. I Oskarström har alla arbetslag tillgång till handledning. Du möter kollegor som är engagerade, rektorer som tillsammans med specialpedagog utmanar arbetslagen i olika nätverk och tillsammans med andra förskolor. Vi samtalar kring förskolornas pedagogiska arbete kontinuerligt under hela läsåret och utvecklar därmed utbildningen tillsammans. Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Förskollärarlegitimation/förskollärarexamen eller annan lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan. Vi söker en förskollärare Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter barnens behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: jan 2022 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-09-15
Ansök senast
2021-10-24

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00645 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!