Ekonomichef sökes!

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Sedan höstterminens start är förvaltningens ledningsorganisation organiserad i förskola respektive skola. Fem verksamhetschefer leder ca 100 rektorer. Förvaltningens stödfunktioner består av fem avdelningar; ekonomi, HR, kvalitet, planering och forskning- och utveckling. Ekonomi, HR, kvalitet och planeringsavdelning sitter tillsammans med förvaltningschef och verksamhetschefer på Nymansgatan 23. De frågor som utmanar våra verksamheter och vår stöd- och utvecklingsorganisation handlar om stora olikheter i elevernas måluppfyllelse, en växande verksamhet med mycket nyproduktion och renovering av våra lokaler samt arbetet med att utvecklas in i framtidens förvaltning och förskola/skola. Vi arbetar mycket med förändringsledning och hur vi ska hantera vår resurstilldelning på ett så effektivt sätt som möjligt. I Buf ledningsgrupp försöker vi hålla fokus på de strategiska frågorna.

Arbetsuppgifter

Har du flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och ledarerfarenhet i en eller flera större organisationer? Nu söker vi dig som vill ta dig an rollen som ekonomichef hos oss på BUF. Arbetet innefattar både strategiskt och operativt arbete. Du ingår i BUF ledningsgrupp och har personalansvar för medarbetare inom ekonomiavdelningen. Hos oss verkar du i en bred roll där du både arbetar nära ledningsgrupp, avdelningskollegor, politik och samverkansgrupp. Du utgår från ett perspektiv där utveckling av verksamheten är i fokus och har ett genuint intresse att arbeta i en utbildande förvaltning. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta att: - Leda och ansvara för verksamhet, tjänster och medarbetare inom barn- och ungdomsförvaltningens ekonomiavdelning genom att; - Utveckla arbetskultur och arbetsformer, som ger förutsättningar för lärande arbetsgrupper och goda besluts- och analysunderlag. - Ha övergripande funktionsansvar för processer inom ekonomistyrning, redovisning och upphandling. - Medverka i och understödja det tvärfunktionella samarbetet inom förvaltningens organisation. - Ansvar för budget, ekonomi, personal och arbetsmiljö inom ekonomiavdelningen. - Ekonomichefen ska verka för god ekonomisk hushållning av förvaltningens medel på en övergripande och strategisk nivå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i en eller flera större organisationer. Du har ekonomutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Som person motiverar du andra, presenterar och kommunicerar information på ett kommunikativt och pedagogiskt sätt och är en trygg person som leder utvecklingen inom avdelningen framåt. Du är självständig i ditt sätt att arbeta och förespråkar medledarskap. Erfarenhet av utvecklande och tillitsbaserat ledarskap är meriterande. Som din arbetsgivare ska vi göra vårt bästa för att du ska känna att ditt uppdrag är meningsfullt, att du är omgiven av personer som du kan lita på och hjälper dig till framgång. Vi vill att du ska känna att du med tydlighet vet vad som förväntas av dig, att du får möjlighet att använda dina styrkor, blir uppmärksammad för ditt goda arbete och att du blir utmanad till att växa i ditt uppdrag. Vi förväntar oss är att du gör ditt bästa för att göra samma sak för din omgivning. Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde april/maj
Publicerad
2021-12-10
Ansök senast
2022-01-19

Upplysningar

 • Pauline Broholm Lindberg
  Förvaltningschef
  Telefon: 070-248 52 21
 • Anna Cedergren
  HR-Specialist
  Telefon: 035-137100
  E-post: Anna Cedergren
 • Alexandra Almén
  Avdelningschef HR
  Telefon: 070-300 24 44
 • Åsa Malmberg
  Vision
  Telefon: 0790-621026
  E-post: Åsa Malmberg

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00960 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!