Psykolog i skola och förskola, Centrala Barn- och Elevhälsan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

Som psykolog i skola och förskola i Halmstad kommun har du din arbetsplats på Resurscentrum Kärnhuset i centrala Halmstad. Du arbetar i samverkan med kollegor från centrala barn- och elevhälsans olika professioner för att ge stöd till skolor och förskolor i deras främjande, förebyggande och åtgärdande arbete. Ditt arbete sker också till stor del i samverkan med rektor och lokala elevhälsoteam. Uppdraget innebär en variation av arbetsuppgifter som låter dig använda hela din psykologkompetens utifrån ett fokus på förebyggande och hälsofrämjande elevhälsoarbete. Exempel på sådant arbete är: • Medverkan vid lokala enheters elevhälsoteam där frågeställningar på individ-, grupp- och organisationsnivå lyfts • Konsultationer med personal enskilt såväl som arbetslag - i skola och förskola kring barn/elever som utmanar eller väcker funderingar på olika sätt • Fortbildning till personal i skola och förskola • Utredning vid frågeställning intellektuell funktionsnedsättning Psykologgruppen består för närvarande av åtta psykologer i tjänst, vara två gör sina PTP-tjänster. Psykologiskt ledningsansvar (PLA) finns som funktion i gruppen. Du erbjuds kontinuerlig handledning genom en extern handledare. Som del av psykologgruppen ges du även möjlighet till kollegial handledning och stöttning, i fasta mötesformer såväl som via öppna dörrar över en kopp kaffe. Du har stora möjligheter att själv påverka din arbetstid inom ramen för flextidsavtalet och utförandet i de uppdrag du arbetar med. Vi erbjuder en stimulerande, omväxlande och rolig arbetsplats där vi möts över professions- och enhetsgränser. Här får du möjlighet att vara kreativ i din yrkesutövning och samtidigt växa i din yrkesroll genom goda möjligheter till fortbildning. Vi söker dig som är nyfiken och intresserad av att, genom att tillföra psykologisk kompetens, stötta personal verksamma i förskolans och skolans värld i deras möten med barn och elever. Du bidrar med kritiskt tänkande, analys och eftertänksamhet i kombination med samarbetsförmåga och en ödmjukhet för andra perspektiv och kompetenser. Vi vet att du som psykolog har goda kunskaper avseende organisations-, utvecklings- och neuropsykologi samt testmetodik. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete som psykolog i skola och förskola. Intervjuer kommer äga rum enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Leg. psykolog Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2022-05-03
Ansök senast
2022-06-01

Upplysningar

 • Henrik Wagersten
  Enhetschef centrala barn- och elevhälsan
  Telefon: 0733-059955
 • Oliver Karlsson
  Leg Psykolog, Facklig representant
  Telefon: 079 063 07 42
 • Anna Eliasson
  Leg Psykolog med Psykologiskt ledningsansvar
  Telefon: 072 963 20 59

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00437 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!