Grundskollärare till Linehedsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Linehedsskolan är en f-3 skola med tre tillhörande fritids. Vi är en interkulturell skola med flera olika nationaliteter och språk. Pedagogiska arbeten som pågår ständigt på skolan är språkutvecklande arbetssätt och arbete med normer och värde och på Linehedsskolan står elevhälsoarbetet i fokus. Vi arbetar med att utveckla det främjande och förebyggande arbetet. Hösten 2021 flyttade vi in i vår fina tillbyggda och nyrenoverade skola med plats för 300 elever. I dagsläget har vi ca 230 elever så vi är en skola som är under tillväxt. Vi har lokaler som uppmuntrar till kreativitet och lärande med bild, musik och slöjdsalar som är anpassade för en f-3 verksamhet.

Arbetsuppgifter

Vi söker en lärare till Linehedsskolan. Arbetet innebär undervisning i en årskurs 2. Som lärare är du med och utvecklar skolans pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Det pedagogiska ansvar lärare har för att eleverna ska nå målen och utveckla sina förmågor kräver ofta uppfinningsrikedom, kreativitet och flexibilitet. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen för eleverna motivera dem så att de når goda resultat. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. I uppdraget krävs god förmåga att analysera barnets behov och förmåga att använda en för eleven och gruppen väl anpassad metodik. Ett pedagogiskt arbete som pågår ständigt på skolan är språkutvecklande arbetssätt. Under läsåret 2021/2022 pågår kollegial handledning kring nyanlända (tolka och skriva en text), specialpedagogik (uppmärksamhet, samspel och kommunikation samt delaktighet i lärmiljön) samt normer och värden (främja likabehandling). På Linehedsskolan står elevhälsoarbetet i fokus och vi arbetar med att utveckla det främjande och förebyggande arbetet. Elevhälsan börjar i klassrummet och vi vill att du bidrar till samarbete, bygga relationer och tillit med elever, medarbetare och föräldrar.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med behörighet att undervisa i årskurs F-3. Har du erfarenhet av att arbeta med undervisning för flerspråkiga elever är det en merit. Har du dessutom kunskap och erfarenhet av att arbeta med elever i behov av stöd inom neuropsykiatriska området är det en tillgång. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse, dock senast 7 januari 2021.
Publicerad
2021-10-06
Ansök senast
2021-10-24

Upplysningar

  • Marie Liljenberg
    Rektor
    Telefon: 070-6858667
  • Johanna Karlsson, enhetschef
    Telefon: 073-140 94 14
  • Milica Larsson, Lärarförbundet

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00708 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!