Specialpedagog/speciallärare åk F-3 till Sofiebergsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Vår skola, Sofiebergsskolan, ligger i den stadsdel som kallas för Kärleken, strax norr om centrala Halmstad. I vår nyligen om- och tillbyggda skola går strax över 260 elever, från förskoleklass till skolår 3 fördelade på tre F-3 avdelningar Strand, Sjö och Hav med tillhörande fritidshem. De flesta som arbetar på skolan är lärare eller fritidspedagoger, men här arbetar även elevassistenter, resurspedagoger, skolsköterska, speciallärare, socialpedagog, psykolog, skoladministratör och rektorer. Vi arbetar alla tillsammans för att ge eleverna de bästa förutsättningar i deras livslånga lärande där vi har höga förväntningar på såväl våra elever som på oss själva. Vi lägger stor vikt vid att eleverna ska känna sig trygga och utgår från skolans ledord: Ta hand om mig, Ta hand om dig, Ta hand om oss och Ta hand om den här platsen i vårt främjande och förebyggande arbete.

Arbetsuppgifter

Vill du få möjlighet att vara med och göra skillnad för våra elever? Vi söker dig som tillsammans med oss vill vara med och bidra till att alla elever får de bästa möjligheterna att lära och utvecklas. Hos oss blir du en del av skolans tvärprofessionella elevhälsoteam med skolsköterska, socialpedagog, speciallärare, psykolog samt rektor, och med ett nära samarbete med skolans pedagoger. Vårt motto på skolan är att vi lär tillsammans för våra elevers bästa i en verksamhet som utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. - Vill du arbeta i en väl utvecklad pedagogisk miljö som kännetecknas av ett tryggt och tillitsfullt klimat, där lärande sker i sampel med andra? - Vill du arbeta i en verksamhet där vi tillsammans skapar den miljö där varje elev får utvecklas så långt som möjligt? - Vill du arbeta i ett pedagogiskt kunnigt kollegium, där vi tillsammans ser möjligheter? Har du förmåga till lösningsorienterat tänkande, en god samarbetsförmåga samt en tilltro till att elever gör rätt? - Trivs du med att arbeta proaktivt och självständigt på uppdrag av rektor och i nära samarbete med övriga inom elevhälsans team? - Har du insikt i skolans styrdokument och fördjupad kunskap i det som rör elever i behov av särskilt stöd? - Har du förmågan att analysera verksamheten och utifrån analysen konkret arbeta vidare? - Har du erfarenhet av och dokumenterat god förmåga att arbeta med handledande uppdrag? - Vill du få möjligheten att arbeta i en skola där vi tillsammans utvecklar undervisningen för elevers bästa?

Kvalifikationer

För att nå våra högt uppsatta mål med skolan söker vi nu dig som är legitimerad speciallärare, utbildad specialpedagog eller är grundskollärare med behörighet att undervisa i grundskolans yngre år. Du behöver ha god samarbetsförmåga, vara flexibel och kommunikativ. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du erbjuds ett självständigt och stimulerande arbete under ansvar i en trivsam skola - där du får vara med och påverka på riktigt! Vänta inte med din ansökan! Vi tillämpar löpande rekrytering och är intresserade av mötet med dig .

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
Tillträde 2022-01-07 eller enligt överenskommelse Specialpedagog anställs med semesteranställning
Publicerad
2021-11-18
Ansök senast
2021-12-02

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00817 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!