Förskollärare till Gullbrandstorps förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Gullbrandstorps förskola är belägen i Gullbrandstorp ca en mil utanför Halmstad och består av fyra avdelningar. I dagsläget har vi två avdelningar för de yngsta barnen och två för de äldre barnen på förskolan. Förskolan har ett eget tillagningskök med anställd kock som lagar frukost, lunch och mellanmål till barn och pedagoger. Vår närmiljö samt förskolans stora gård främjar till att nyttja utemiljön i det pedagogiska arbetet.

Arbetsuppgifter

Vi söker en förskollärare till en av våra 1-3årsavdelningar på Gullbrandstorps förskola. Som förskollärare vill du vara med och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet. Du utgår alltid från att barn kan, och du ser det som din uppgift att stimulera barnen till att utforska och vara nyfiken på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt och tillsammans med dig som en viktig medupptäckare. Som förskollärare ansvarar du för att planera, dokumentera, genomföra, utvärdera och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån förskolans läroplan tillsammans med ditt arbetslag. Vi söker dig som är ansvarstagande, engagerad och en närvarande pedagog som vill vara delaktig i att skapa en utvecklande, rolig och lärorik förskola. Du skall arbeta för att arbetet sker i enighet med målen i läroplanen samt ansvara för att arbetet genomförs så att barnen ges förutsättningar för utvecklig och lärande. Som förskollärare skall du utgå från barnens intresse, erfarenheter, behov och åsikter. Du ska ta ett pedagogiskt ansvar för att utveckla verksamheten så att barnen utmanas och stimuleras till att erövra nya färdigheter, erfarenheter och kunskaper. Du skall också bidra till att läroplanens grundläggande värden genomsyrar verksamheten. För att ha goda förutsättningar att utföra det pedagogiska uppdraget har alla pedagoger på förskolan planeringstid. När du planerar tillsammans med ditt arbetslag kommer ett planeringsteam och har hand om barngruppen. Som förskollärare kommer du även att ingå i olika utvecklingsgrupper som ses kontinuerligt tillsammans med kollegor, rektor och specialpedagog. Som nyutexaminerad förskollärare kommer du att få en mentor under ditt första år. På vår förskola är bemötandet viktigt och vi ser att du möter barn, vårdnadshavare och kollegor på ett professionellt, trevligt och positivt sätt och därmed bidrar till förskolans goda arbetsklimat och rykte.

Kvalifikationer

Förskollärarexamen/förskollärarlegitimation Vi ser att du har goda datorkunskaper och ett kunnande inom IKT. Vi ser också att du håller dig uppdaterad kring forskning och teorier samt gärna delar med dig av dina erfarenheter till andra kollegor för ett kollektivt lärande. Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständig och tillsammans med andra kollegor, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter barnens behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 10 januari 2022 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2021-11-19
Ansök senast
2021-12-05

Upplysningar

  • Liselotte Forsling
    Rektor
    Telefon: 072-523 08 17
  • Jennie Johansson, Lärarförbundet
    Telefon: 072-201 15 49

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00825 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!