Grundskollärare i idrott till Klaraskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Klaraskolan är en verksamhet som startades höstterminen 2018. Såväl personal som elever på Klaraskolan ska omfattas av vår vision: Sund, aktiv och full av kunskap. Skolan byggdes för 550 elever i åk 6-9. Eleverna kommer från Snöstorpsskolan och Andersbergsskolan. Under den korta tid som skolan varit igång har sammanhållningen och samverkan stärkts på ett mycket positivt sätt. Om just du blir vår nya kollega kommer du att välkomnas till en gemenskap som kännetecknas av ett stort engagemang, en strävan efter att ständigt bli bättre på det vi gör, humor och värme! Vi tror på elevernas förmåga att ta eget ansvar och vara aktiva i sitt lärande. Därför söker vi dig som är duktig på att skapa struktur, tydlighet och omtanke för dina elever. Du behöver vara en lärare som alltid strävar efter att skapa bra relationer med elever, kollegor, vårdnadshavare, chefer och alla andra vi samverkar med. Vi söker en lärare som är en duktig och engagerad ledare av sin och vår gemensamma verksamhet. Som pedagog på alla skolor, men kanske särskilt på vår, är detta en förutsättning alla elever ska ha möjlighet att lyckas. Vi hoppas att just du vill vara en medledare i vårt gemensamma uppdrag att skapa trygghet, utveckling och lärande för eleverna på Klaraskolan!

Arbetsuppgifter

Vi säker dig som är idrottslärare! Du kommer ingå i ett team av totalt tre idrottslärare och därtill resurs. Idrottsundervisningen på Klaraskolan har sina utmaningar men även stora möjligheter eftersom vi bedriver undervisningen på Halmstad Arena där vi har tillgång till olika typer av idrottshallar, ishall samt ett inomhusbad, allt under samma tak. Du har stor förmåga att utifrån elevernas behov och förutsättningar anpassa undervisningen och skoldagen så att eleverna trivs och utvecklas så långt som möjligt. Du är van att arbeta digitalt och har god kännedom om hjälpmedel och verktyg för lärande, digitalt och fysiskt. Ditt bemötande är lugnt och empatiskt, du strävar hela tiden efter att skapa goda relationer med dom du undervisar, med kollegor och vårdnadshavare. Som idrottslärare på Klaraskolan förväntas du ha ett utrymme till stor flexibilitet kopplat till undervisningen då vi inte har egen hall. Detta skapar även utrymme till den idérike läraren som vet och kan dra nytta av de möjligheter som erbjuds på en hel idrottsarena. I tjänsten ingår även mentorskap. Som medarbetare på Klaraskolan ser vi att du som pedagog har ett aktivt medledarskap och tar ansvar för skolans gemensamma pedagogiska utveckling. Verksamheten är i en utvecklingsfas där vi fortfarande har utmaningar kopplat till struktur och rutiner, där du som medarbetare är en viktig spelare på planen. Vi söker dig som ser möjligheterna och glädjen i att börja arbeta i en verksamhet där ännu ingenting sitter i väggarna, där du tillsammans med kollegor har stor möjlighet till inflytande och delaktighet i utformningen, från individ- till skolnivå.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med behörighet att undervisa i idrott och hälsa i årskurs 6-9. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-01-10
Ansök senast
2022-01-23

Upplysningar

 • Nikola Trubarac
  Rektor
  Telefon: 072-9639253
 • Berat Sulejmani
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-084 21 34
 • Sead Ladjarevic
  Lärarförbundet
  Telefon: 072-174 30 39

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00027 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!