Nätverkstekniker

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Servicekontoret bidrar till en bättre vardag för kommunens invånare och verksamheter med tjänster inom bland annat måltider, fastighets- och verksamhetsservice, IT, fordon, personal- och löneadministration samt invånarvägledning. Brinner du för att ge bra service? Välkommen till oss, en professionell organisation i ständig utveckling som arbetar aktivt med service och engagemang. IT-service är en del av Servicekontoret i Halmstads kommun och arbetar på uppdrag av servicenämnden. På IT-service utvecklar vi smarta digitala tjänster och driver processen framåt med ambitionen att förenkla och förbättra kommunens verksamheter i deras dagliga arbete. Som motor i det digitala förändringsarbetet samordnar och effektivisera vi hur IT och telefoni används och vi sköter drift och support av telefoni, datorer och nätverk.

Arbetsuppgifter

"I Halmstads kommun är digitalisering ett prioriterat område och vår ambition är att bli en ännu mer effektivare organisation. Vår IT-verksamhet utvecklas snabbt och nu behövs flera duktiga medarbetare för att möta våra nya spännande utmaningar. Vill du vara med att skapa ett smartare Halmstad och bidra till att ställa om Halmstads kommun till att bli mer digitalt tillgängligt? Väljer du oss så kommer du till en spännande och stimulerande miljö där du har möjlighet att växa utifrån dina egna förutsättningar. Goda utvecklingsmöjligheter och fortbildning finns och är individuellt anpassade för dig, beroende på vad du jobbar med. Vi arbetar i en av Halmstads största IT-miljöer med moderna verktyg och ofta den senaste tekniken inom IT för att stödja verksamheterna i Halmstads kommun. Vi har nyrenoverade lokaler och arbetar i en aktivitetsbaserad kontorsmiljö vilket ger dig möjligheten att arbeta mer kreativt och effektivt. I rollen som nätverkstekniker kommer du att bistå både kollegor och kunder med felsökning och konfiguration av trådbundet och trådlöst nätverk samt brandväggar. Du kommer säkerställa utveckling och drift av Halmstads kommuns nätverk över tid samt kontinuerligt följa upp tillgänglighet och tillförlitlighet. Din arbetsdag är varierande och du kommer bland annat medverka i planering och införanden av nya system och lösningar. Vid om- och nybyggnation är du med och planerar för trådbundet nätverk samt accesspunkter för det trådlösa nätverket. Vi är en modern arbetsgivare som erbjuder en hybrid arbetsplats inklusive flextid.

Kvalifikationer

Vem är du? Du är en problemlösare med ett genuint intresse för IT-frågor och en aktiv omvärldsbevakning. Du har en vilja att bidra till din egen och verksamhetens utveckling och förbättring. Du har som lägst gymnasieutbildning eller annan utbildning som vi bedömer relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av praktiskt arbete i större nät med logiska nät som exempelvis vlan samt mycket god förmåga att dokumentera både i text och genom ritningar/bilder. Vi söker både en senior och en mer junior nätverkstekniker. Tjänsten som junior innebär att du inte behöver ha den omfattande erfarenheten vi förväntar oss av en senior nätverkstekniker, både vad gäller teknik och arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du har erfarenhet av: • TCP/IP • Brandväggar, VPN, switching, routing, IT-säkerhet, 802.1X • LAN/WAN • DNS/DHCP • Övervakningsverktyg • IPv4/IPv6 • Nätverks arkitektur/design • Wirelessteknik • Processer som ITIL, ISO27000, ISO 14001 • Radius Som person har du lätt för att anpassa dig och kan snabbt angripa problem ur olika synvinklar samt har en förmåga att se hur saker hänger ihop och påverkar varandra. God samarbetsförmåga och hög servicekänsla är självklara egenskaper för dig och du är van att jobba både självständigt och i nära samarbete med kollegor. Det är viktigt att du har förmågan att kunna sätta dig in i kundernas behov och verksamhet, samt har en förmåga att se möjligheter och utmaningar istället för problem. Du kommunicerar på ett tydligt och pedagogiskt sätt och säkerställer att budskapet når fram. Goda kunskaper i svenska och engelska behövs för kontakt med leverantörer och kunder samt systemdokumentation. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-12-20
Ansök senast
2022-01-27

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C71211 - 2021 Ansök

Övrig information

På IT-service är vi alla säkerhetsprövade i nivå 3 så det kommer att utföras i samband med anställning även för dig. Som medarbetare hos oss delar och bidrar du till vår gemensamma arbetskultur. Den uttrycks i våra lönekriterier, se dem på https://bit.ly/2VbZwaT Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.