Yrkeslärare i svets till Kattegattgymnasiet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

Arbetsuppgifter

Gymnasieskolorna i Halmstads kommun har som gemensamt mål att erbjuda eleven sitt livs tryggaste äventyr. Vi vill erbjuda stora valmöjligheter för eleven, därför har vi höga krav vad gäller rätt personal på rätt plats. En lärare som arbetar hos oss ska vara välutbildad samt brinna för sina ämnen. Är du en av oss? Gör testet nedan! - Jag brinner för att ta tillvara och utveckla varje elevs förmåga och skapa förutsättningar för lärande. - Genom ett professionellt bemötande skapar jag tillit, trygghet och inspirerar eleven till ett lustfyllt lärande. - Jag vill aktivt arbeta för att utveckla verksamhetens kvalitet och måluppfyllelse. Stämde alla påståenden in på dig? Grattis! Då kan du fortsätta läsa! Kattegattgymnasiet söker nu en yrkeslärare i svets till Industritekniska programmet. Som lärare på Kattegattgymnasiet kommer du att arbeta i enlighet med målen i läroplanen och andra centrala och lokala styrdokument, samt ansvara för undervisning, bedömning och betygssättning. Tillsammans med berörda lärare utvecklar du programmen i nära samarbete med branschen för att ge eleverna bästa möjliga utbildning.

Kvalifikationer

Vi söker först och främst dig som har en yrkeslärarexamen i svets. Arbetslivserfarenhet från branscherna är ett krav. Körkort och goda IT-kunskaper är meriterande. Vi ser även gärna att du har erfarenhet eller intresse av arbete med ungdomar. Vidare är du en engagerad person som trivs med undervisning och ungdomar. Du är kreativ, lyhörd och strukturerad med en god förmåga att anpassa ditt sätt att undervisa efter dina elevers individuella behov. Du är tydlig och bra på att kommunicera och duktig på att entusiasmera elevernas intresse för skolan. Vi förväntar oss att du i din arbetsroll tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmsta kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet krävs.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till
2022-06-15
Publicerad
2021-08-30
Ansök senast
2021-10-31

Upplysningar

 • Per-Henrik Beischer
  Rektor
  Telefon: 076-695 56 20
 • Mathias Sandberg
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-152 89 90
 • Emanuel Rosenbring
  Lärarförbundet
  Telefon: 072-573 24 75
  E-post: Emanuel Rosenbring

Ansökan

Referensnummer
UAN 2021/00258 Ansök

Övrig information

Om du erbjuds anställning inom gymnasie- och gymnasiesärskolan på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga eventuell yrkeslärarexamen och lärarlegitimation för att underlätta rekryteringsprocessen. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Tjänsten tillsätts under förutsättningar att vederbörliga beslut tas i organisationen. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!