Grundskollärare i svenska som andraspråk till Brunnsåkersskolan åk 4-6

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Brunnsåkerskolan är en 4-9 skola med ca 600 elever inklusive fritidshem. Undervisande lärare i respektive årskurs bildar ett arbetslag i huvudsyfte att gynna elevernas lärande och sociala utveckling. På Brunnsåkerskolan tar undervisningen sin utgångspunkt i elevernas nyfikenhet, erfarenhet och behov/förutsättningar. Vi har ett formativt och språkutvecklande arbetssätt i all undervisning där IKT är ett viktigt verktyg.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med oss och skapa goda förutsättningar för elevers fortsatta lärande? Då är tjänsten hos oss på Brunnsåkersskolan något för dig! Vi söker nu en lärare i svenska som andraspråk i åk 4-6 på Brunnsåkersskolan. Undervisningen kommer att bedrivas i åk 4 och 6. Du kommer att ha ett tätt samarbete med kollegor som undervisar i svenska och svenska som andraspråk. Lektionerna är förlagda på tisdag förmiddag, onsdag förmiddag och hela torsdagen. Hos oss arbetar vi med kollegialt lärande där vi får möjlighet att utvecklas tillsammans genom våra samlade kunskaper. Du arbetar givetvis efter ett inkluderande förhållningssätt, alla elever ska med. Du är också delaktig i att dokumentera det pedagogiska och kvalitativa utvecklingsarbetet på skolan. Vi erbjuder en trevlig arbetsmiljö med engagerade pedagoger, härliga elever och möjlighet till kontinuerlig handledning. Rekryteringsprocessen påbörjas omgående, välkommen med din ansökan.

Kvalifikationer

Legitimerad lärare med behörighet i svenska som andraspråk årskurs 4-6. Vi vill att du: • är skicklig när det gäller att främja elevernas språkliga och kunskapsmässiga utveckling • har höga förväntningar och krav på eleverna • har god kunskap om hur du kan anpassa din undervisning för att möta olika elevers behov. • har mycket god förmåga att skapa relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. • har erfarenheter och kunskap om hur digitala verktyg kan vara en tillgång och användas i elevernas lärande och undervisningen. • använder dig av språkutvecklande arbetssätt i alla ämnen och har en formativ undervisning. • utgår från forskning och beprövad erfarenhet i din undervisning. • är bra på att samarbeta, är ansvarstagande samt är lyhörd och har god förmåga att känna in elevens behov. • har ett gott bemötande utifrån värdegrund och barnsyn. • har god kunskap och förmåga att arbeta med elevernas trygghet och studiero. • systematiskt utvärderar, omprövar och analyserar din undervisning.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Vikariat, 40 % under höstterminen 2021. Tillträde 10 augusti eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till
2021-12-22
Publicerad
2021-06-23
Ansök senast
2021-07-30

Upplysningar

 • Ola Ekstrand, Rektor
  Telefon: 070- 283 41 12
 • Wictoria Pålsson, Rektor
  Telefon: 070-3526112
 • Helena Poddany, Rektor
  Telefon: 072- 987 16 31
 • Christina Svensson Lärarförbundet
  Telefon: 0720-842732

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00472 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!