Förskollärare till Oskarströms förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Oskarströms förskola ligger naturskönt i Oskarström med promenadavstånd till skridskobanan, Furulundsbadet, skidbacken, biblioteket, skolor och centrum. På förskolan är barnens upptäckarglädje och nyfikenhet i fokus. Barnens vetgirighet, vilja och lust att lära tas tillvara. På Oskarströms förskola jobbar vi efter följande målbilder Demokrati och kunskapsuppdraget: - Hos oss blir alla barn blir stimulerade och utmanade i sitt lärande. - Hos oss lyssnar vi efter vilka upplevelser, erfarenheter och tankar barnen på olika sätt förmedlar. Det lärande uppdraget: - Hos oss tar vi tillvara på barnens vetgirighet, vilja och lust att lära. - Hos oss får barnen undra, prova och utforska. Verksamhetsutveckling: - Hos oss kan vi beskriva hur vårt arbete får barnen att lära: vara vetgiriga, undra, prova och utforska. - Hos oss lyssnar vi på varandras tankar och vågar utmana dessa. Vi provar, utforska och lär tillsammans. På vår förskola vill vi att alla i personalgruppen ska vara medupptäckare och kunna se varje enskilt barn. Du kommer att ges utrymme till att i vardagen prova dina idéer och tankar tillsammans med engagerade kollegor och förskolechef. Du är van vid att hålla många bollar i luften, bemöter barn, vårdnadshavare och arbetskamrater på ett professionellt, positivt sätt och bidrar till förskolans goda rykte. Är du en nyfiken förskollärare som vill utveckla, utmana och utmanas i den pedagogiska verksamheten? Då har vi förskolan som passar dig!

Arbetsuppgifter

Vi söker en förskollärare till Oskarströms förskola. Som förskollärare vill du vara med och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet. Som förskollärare vet du att barn kan, och du ser det som din uppgift att stimulera barnen till att utforska och vara nyfiken på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt och tillsammans med dig som en viktig medupptäckare. Du kommer att arbeta med barn i åldrarna 1-5 år och tillsammans med övriga i arbetslaget planera, dokumentera, genomföra och utvärdera förskolans verksamhet. Du skall arbeta för att arbetet sker i enighet med målen i läroplanen samt ansvara för att arbetet genomförs så att barnen ges förutsättningar för utvecklig och lärande. Som förskollärare skall du utgå från barns intresse, erfarenheter, behov och åsikter. Du ska ta ett pedagogiskt ansvar för att utveckla verksamheten så att barnen utmanas och stimuleras till att erövra nya färdigheter, erfarenheter och kunskaper. Du skall ansvara för att kontinuerligt och systematiskt dokumentera, följa upp, analysera och utvärdera verksamheten så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål. Du skall bidra till att läroplanens grundläggande värden genomsyrar verksamheten.

Kvalifikationer

Förskollärarlegitimation/förskollärarexamen eller annan lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan. Vi söker en förskollärare Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter barnens behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: 2021-08-16 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-06-07
Ansök senast
2021-06-15

Upplysningar

  • Kerstin Heintz, Förskolechef

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00431 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!