Vi söker planarkitekt!

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi. Planavdelningen i Halmstad består av 20 personer som tillsammans tar fram både detaljplaner och strategiska planer. Vi är en blandad grupp - kulturellt, åldersmässigt, erfarenhetsmässigt och yrkesmässigt. På arbetsplatsen delar vi korridor med mark- och exploateringsingenjörer samt en avdelning med strateger. Vårt kontor ligger mitt i staden, med gångavstånd från järnvägsstationen.

Arbetsuppgifter

Som planarkitekt kommer du att arbeta för Halmstads kommuns fortsatta utveckling, genom att driva och ta ansvar för projekt inom fysisk planering. Vi arbetar med projektgrupper tillsammans med kollegor från andra kommunala förvaltningar och lägger stor vikt vid att planera för den växande staden med hela hållbarhetsspektrat i fokus. I rollen som planarkitekt har du många kontakter med andra myndigheter, allmänheten, konsulter och exploatörer. Du är med och arbetar i flertal pågående detaljplaner och projekt, tillsammans med kollegorna bidrar vi till hela samhällsbyggnadsprocessen, från vision till dess att människor befolkar våra orter. Du driver projektledning, har både ensamt ansvar och som delprojektledare i större komplexa projekt. Med plan- och bygglagen som ramverk och med översikts- och detaljplaner som redskap mejslar du tillsammans med kollegorna fram den attraktiva, hållbara staden. Du förväntas också att aktivt medverka i avdelningens utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Du som söker har en eftergymnasial utbildning inom arkitektur, fysisk planering eller landskapsarkitektur eller motsvarande utbildning som bedöms likvärdigt. Du har goda kunskaper i plan- och bygglagen, miljöbalken samt annan lagstiftning som berör stadsplanering. Tidigare erfarenhet är inget krav, men vi ser det meriterande om du har erfarenhet av arbete med stadsplanering. Som person är du nyfiken, engagerad och lyhörd. Du strävar efter att utveckla din profession och ser lärande som en del i din väg framåt. Samtidigt som du kan arbeta strukturerat och framåtdrivande är du flexibel utifrån förändringar och ser dessa som möjliggörande faktorer för utveckling. Du är samarbetsvillig och ser positivt på initiativ och nya idéer. Du har god förmåga att förmedla information på ett pedagogiskt och kärnfullt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde omgående.
Publicerad
2021-10-12
Ansök senast
2021-11-21

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
2021/00453 Ansök

Övrig information

I denna rekrytering kommer vi att göra löpande, skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!