Förskollärare till Jutarums förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Jutarums förskola är en 6-avdelnings förskola i Söndrum med tre 1-4-års och tre 3-5-årsavdelningar fördelade i två hus. Vi arbetar aktivt för att vara EN förskola och samarbete och samverkan är en förutsättning då vi öppnar och stänger tillsammans och hjälps åt mellan avdelningarna när behov uppstår, men även för att det är roligt och utmanande i vår vardag.

Arbetsuppgifter

På grund av pensionsavgång under våren söker vi nu en till två förskollärare. Du som söker ska vilja vara med och utveckla vår verksamhet på Jutarums förskola med utgångspunkt i förståelsen för värdet av att leva i ett samhälle präglat av mångfald. Vi tar på olika sätt sikte på framtiden för att barnen som är hos oss ska få den bästa grund vi kan ge dem för att kunna möta framtiden som världsmedborgare. Tillsammans med arbetslaget ansvarar du som förskollärare för det systematiska kvalitetsarbetet - att planera, dokumentera, genomföra, utvärdera och utveckla förskolans verksamhet och våra lärmiljöer utifrån våra styrdokument. Vi utgår från vår verksamhetside Strul och kul att det ska vara utmanande, spännande, klurigt, lärorikt och fantastiskt roligt att vara barn på Jutarums förskola! Vill du vara en del av att ge våra barn den upplevelsen? I så fall är du kanske den vi söker om du samtidigt är trygg i din yrkesroll, engagerad, samarbetsvillig, kreativ, lösningsfokuserad och professionell. Vår förväntan är att du alltid sätter barnens bästa i första rummet och tar aktiv del i att barnen, när de lämnar förskolan, är nyfikna och har tilltro till sig själva och sin förmåga och minns sin förskoletid med glädje och värme! Det är av stor vikt att du är en förskollärare som verkligen tar ditt ansvar såväl för de vardagliga praktiska uppgifterna som ingår i utbildningen samtidigt som du är en pedagogisk ledare i mötet med barn och kollegor i olika sammanhang. Det är angeläget att samverkan med vårdnadshavare präglas av öppenhet, tillit, delaktighet och respekt. Verksamheten ska kännetecknas av ett gott bemötande och ett professionellt förhållningssätt och vi tar vår utgångspunkt i de pedagogiska relationernas betydelse för barns utveckling och lärande.(Persson, Sven- Malmö Högskola, Forskningsrapport Pedagogiska relationer-barns utveckling och lärande) Du anställs på förskolan vilket innebär att du i framtiden kan komma att arbeta på en annan avdelning.

Kvalifikationer

Krav: Förskollärarlegitimation/förskollärarexamen eller annan lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan. Meriterande: Vi ser gärna att du har genomgått kursen Handledning för VFU- lärare 7,5p. Erfarenhet av att arbeta med lärportalen Unikum/pedagogisk dokumentation. Erfarenhet av att arbeta med TAKK (Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation) Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och professionalitet i uppdraget som förskollärare.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: 2022-03-14 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-12-22
Ansök senast
2022-01-16

Upplysningar

  • Åsa Hällström
    Rektor
    Telefon: 0702-716972
  • Christine Rosén
    Lärarförbundet
    Telefon: 072-1554363

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00946 Ansök

Övrig information

Intervjuer kan komma att genomföras under ansökningstiden. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!