Utvecklingsstrateg till Socialförvaltningen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Utvecklingsenheten arbetar med förvaltningsövergripande verksamhetsutvecklings- verksamhetsplanerings- och utredningsuppdrag samt uppföljning och kvalitetsfrågor. Enheten består idag av 16 medarbetare med en rad olika specialiseringar bland annat inom strategisk kompetensutveckling, digitalisering och IT, funktionsrätt, och psykisk hälsa. Uppdraget är kommunövergripande och funktionens främsta arbetsuppgift är att stödja kommunens verksamheter i arbetet mot våld i nära relation.

Arbetsuppgifter

Uppdraget är kommunövergripande där du som specialist inom området ska stödja kommunens förvaltningar i arbetet mot våld i nära relationer. Du kommer ha arbetsuppgifter såsom: - Framtagande av styr- och stöddokument inom området. - Samordning av kommunövergripande nätverk och insatser. - Kontaktperson i förhållande till andra myndigheter såsom Länsstyrelsen och polisen samt för hälso- och sjukvården. - Omvärldsbevakning. - Utrednings- uppföljnings- och utvärderingsuppdrag. - Avgränsade uppdrag såsom utbildning, workshops och föreläsningsuppdrag.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har en socionomexamen och har längre erfarenhet inom av socialt arbete och speciellt inom området våld i nära relationer, liksom att ha arbetat med strategiskt utvecklingsarbete inom Individ- och familjeomsorgens arbetsområde. Har du även ledarerfarenhet som projekt- och processledare eller chefserfarenhet är detta meriterande liksom akademisk vidareutbildning inom socialt arbete och utbildning inom området i NCKs regi. För att passa i uppdraget ser vi att du är en ödmjuk och driven lagspelare som har förmågan att arbeta över ett brett område med många kontaktytor. Detta kräver att du är bra på att planera och organisera samt är en fena på att skapa goda relationer och kommunicera. Det är viktigt att du är trygg i din yrkesroll och som person och kan uppfylla de förväntningarna som ställs i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
1 september
Publicerad
2022-04-27
Ansök senast
2022-05-18

Upplysningar

 • Anna Francke Wiking
  Utvecklingschef
 • Anna Cedergren
  Hr-Specialist
  E-post: Anna Cedergren
 • Sophie Sörlin
  Vision
 • Anton Karlsson
  SSR
  Telefon: +46 702545148
  E-post: Anton Karlsson

Ansökan

Referensnummer
C85163 - 2022 Ansök

Övrig information

Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.