Områdeschef till Servicekontoret

Om arbetsplatsen

FM-service tar hand om lokaler i bland annat skolor, förskolor och på kontor. Vi städar en yta motsvarande 55 fotbollsplaner, sköter alla fastigheter och utemiljön runt dem samt gör vaktmästartjänster.

Arbetsuppgifter

Är du en erfaren och tillitsfull ledare med intresse för och erfarenhet av fastighetsbranschen? Här får du möjlighet att arbeta i en av kommunens mest progressiva förvaltningar i en tjänst där du kan göra stor skillnad! Välkommen med din ansökan! Vi söker nu två nya områdeschefer. Som vår nya områdeschef kommer du ha verksamhetsansvar för vaktmästeri, snickeri och fastighetsskötsel på objekt i hela Halmstads kommun. Det innefattar personalansvar för en medarbetargrupp på ca 25 st som du leder både på plats men mestadels på avstånd genom teamledare. Utöver ditt kärnuppdrag kommer du ha särskilt ansvar för avdelningens arbete gällande processinriktat arbete, säkerhet och upphandling. Det innebär bland annat att du har övergripande ansvar för att utveckla, säkerställa och upprätthålla verksamhetens processarbete inom fastighetsnära service. Detta kommer du göra tillsammans med en chefskollega. Processer och rutiner är en viktig del av ledningssystemet för att kunna säkra kvalitet. De definierar aktiviteter och tillvägagångssätt i verksamheten. Din arbetsuppgifter kommer bland annat vara: • ansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi, verksamhet och utveckling inom ditt område. • planera, leda, följa upp, utvärdera och förbättra verksamheten. Medverkan i upphandlingar för tjänster och varor till fastighetsnära service ingår också i tjänsten. • skapa förutsättningar för medarbetares utveckling, arbeta med service och verka för att öka kundnöjdheten. Ett exempel är kvalitetsuppföljning som görs i samverkan med kund eller i ärendehanteringssystem. • delta i och bidra till övergripande styrning och utveckling mot mål samt gemensamt ansvar för FM-service och förvaltningen i stort. • vara avdelningens expert inom säkerhet, SBA och egenkontroll gällande elarbete. Det innebär att omvärldsbevaka, förse chefsgrupp och medarbetare med rätt information och kompetens inom området. Det innebär också att säkerställa och följa upp att aktuella rutiner och arbetssätt finns och följs.

Kvalifikationer

För att bli framgångsrik i tjänsten ser vi att du har flerårig chefserfarenhet innehållande budget, personal och verksamhetsansvar. Du har erfarenhet av fastighetsbranschen. Du har en relevant högskole- eller yrkeshögskoleexamen eller annan likvärdig erfarenhet. Vi ser det som angörande att du är van vid att använda digitala verktyg som ditt främsta arbetsverktyg samt har lätt för att sätta dig in i system. Du har en god svenska i både tal och skrift. Det är meriterande om du har utbildning inom brandskydd och facility management. I en av tjänsterna är det ett stort plus om du har utbildning inom elsäkerhet. Det är också önskvärt om du tidigare varit tjänsteman i en politiskt styrd organisation. Vi ser att du är en självgående och driven person som har lätt för att fatta beslut samt kan peka ut riktningen för dina medarbetare. Du leder genom att vara ett föredöme samt visar tillit till dina medarbetare. Du är en positiv relationsskapare som trivs i samtalet med kollegor och medarbetare. Tjänsten innefattar mycket administration och planering varför vi ser att du är en god organisatör som levererar i tid genom ditt metodiska förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker oktober 2022
Publicerad
2022-04-25
Ansök senast
2022-05-16

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C85612 - 2022 Ansök

Övrig information

Om du erbjuds anställning är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Som medarbetare hos oss delar och bidrar du till vår gemensamma arbetskultur. Den uttrycks i våra lönekriterier, se dem på https://bit.ly/2VbZwaT Vi uppmuntrar till god hälsa och regelbunden rörelse. Halmstads kommun erbjuder ett friskvårdsbidrag till alla anställda. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudande om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.