Projektledare

Om arbetsplatsen

Laholmsbuktens VA AB har ett av de bästa uppdragen som finns. Vi arbetar för en hållbar framtid med rent dricksvatten, friska vattendrag och hav, för nuvarande och kommande generationer. Vi är en del av landets viktigaste livsmedelsproducenter och miljövårdsföretag. Med utgångspunkt i Agenda 2030 försörjer vi Halmstads och Laholms kommuner med dricksvatten och ser till att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Vill du vara en del av en organisation som erbjuder arbetsglädje, delaktighet och utmanande arbetsuppgifter, där du får vara med och påverka utvecklingen av miljön och samhället i våra två växande kommuner?

Arbetsuppgifter

Är du en engagerad samhällsbyggare, som med hjälp av egen och andras sakkunskap, vill vara med och utveckla framtidens VA i Halmstad och Laholm? Gillar du ledarskapsrollen samt att arbeta med hela skedet, från behov till färdigt projekt? Då är du välkommen att söka till tjänsten som projektledare på ledningsnät. I rollen som projektledare ansvarar du för projekt inom ledningsnät för avdelningen utredning och projekt. Projekten du verkar i är exempelvis utbyggnad av större överföringsledningar, förnyelse av befintligt ledningsnät, utökning av dagvattensystem samt utbyggnad av exploateringsområden. Du kommer leda projekt från beställning till överlämning av färdigt objekt, och ansvarar b.la. för att budget hålls och tidplan följs. Du ansvarar, samordnar och driver projektgruppen genom projektets alla skeden. Tillsammans arbetar vi efter bolagets upprättade projektmodell. Som projektledare på LBVA arbetar du med ägarkommunerna, kollegorna med specialistfunktioner, externa konsulter, myndigheter och entreprenörer. Du ansvarar också för projektinformation till allmänheten och andra berörda.

Kvalifikationer

Du bör ha utbildning inom VA alternativt samhällsbyggnad/väg och vatten, eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedöms ge likvärdig kompetens. Du ska ha minst 7 års erfarenhet av projektledning eller erfarenhet från entreprenadverksamhet inom mark & VA projekt. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med drift- och produktionsverksamhet av VA. Arbetet ställer höga krav på din kommunikationsförmåga och lyhördhet, då mycket av arbetet sker i kontakt med exploatörer, konsulter, medborgare, politiker och andra kommunala verksamheter. Därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper i mötet med andra samt goda kunskaper i tal och skrift. Vi ser också att du är strukturerad, ödmjuk och driven. Du är en lagspelare med förmåga att arbeta självständigt och i grupp.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Publicerad
2021-11-12
Ansök senast
2022-01-09

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
LBVAAB 2021/00463 Ansök

Övrig information

Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställningen träder ikraft. B-körkort är ett krav. Laholmsbuktens VA tillämpar rökfri arbetstid. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.