SVA-lärare till språkintroduktion på Kattegattgymnasiet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna. Kattegattgymnasiet är kommunens största gymnasieskola där vi för nuvarande utbildar ca 1 400 elever på våra 8 nationella program (Bygg- Fordon- Industri- El och energi- VVS och fastighet-, Naturvetenskap-, Ekonomi- samt Teknikprogrammet) och på Introduktionsprogram. Med en helt nybyggd skola samt att hela Halmstads Språkintroduktionsprogram flyttar till Kattegattgymnasiet räknar vi med att skolan framöver ska växa ytterligare.

Arbetsuppgifter

Åren som gymnasieelev är som en spännande berättelse, ett äventyr. Det ska helst vara ett tryggt äventyr där eleven inte förlorar, utan vinner ju mer han/hon satsar. Gymnasieskolorna i Halmstad kommun har därför som gemensamt mål att erbjuda eleven sitt livs tryggaste äventyr. Vi vill erbjuda stora valmöjligheter för eleven, därför har vi höga krav vad gäller rätt personal på rätt plats. En lärare som arbetar hos oss ska vara välutbildad samt brinna för sina ämnen. Är du en av oss? Gör testet nedan! - Jag brinner för att ta tillvara och utveckla varje elevs förmåga och skapa förutsättningar för lärande. - Genom ett professionellt bemötande skapar jag tillit, trygghet och inspirerar eleven till ett lustfyllt lärande. - Jag vill aktivt arbeta för att utveckla verksamhetens kvalitet och måluppfyllelse. Stämde alla påståenden in på dig? Grattis! Då kan du fortsätt att läsa! Som lärare hos oss kommer du att undervisa i ämnet svenska som andra språk med läs- och skrivinlärning till IM-språk. Undervisning i grundskolekurser. Därutöver ingår mentorskap och sedvanliga uppgifter kopplade till läraruppdraget. Du kommer att arbeta i arbetslag tillsammans med kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lärarlegitimation i svenska som andraspråk för grundskolan åk 9. Behörighet för gymnasiet är meriterande, liksom behörighet att undervisa i ytterligare ämne så som engelska/matematik. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat språkutvecklande. Som person är du empatisk, social och utåtriktad. Vidare ser vi att du är tålmodig och tydlig, har lätt för att arbeta självständigt och samtidigt är du en god lagarbetare. Du har en god pedagogisk förmåga där du sätter elevens utveckling och inlärning i centrum och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmsta kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor. Erfarenhet krävs.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: 21-08-09 Vid eventuell förlängning finns möjlighet till tillsvidareanställning.
Publicerad
2021-06-07
Ansök senast
2021-06-21

Upplysningar

 • Emanuel Rosenbring
  Lärarförbundet
  Telefon: 072-573 24 75
  E-post: Emanuel Rosenbring
 • Mathias Sandberg
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-152 89 90
 • Frank Wedding
  Rektor
  E-post: Frank Wedding
 • Amelie von Schwerin
  Programsamordnare
  E-post: Amelie von Schwerin

Ansökan

Referensnummer
UAN 2021/00197 Ansök

Övrig information

Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga lärarexamen och lärarlegitimation för att underlätta rekryteringsprocessen. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålder- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Tjänsten tillsätts under förutsättning att vederbörliga beslut tas. Varmt välkommen med din ansökan!