Digitaliseringsstrateger

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Kommunledningsförvaltningen har fokus på ledning, samordning och uppföljning för att kommunkoncernen ska arbeta effektivt med invånarnas bästa i fokus. Förvaltningen leder och samordnar samhällsbyggandet och jobbar för hållbar tillväxt i Halmstads kommun. Tillsammans ansvarar vi också för styrning och utveckling av kommungemensamma frågor som HR, kommunikation, administration och ekonomi. Digitaliseringsenheten tillhör avdelningen för styrning och utveckling och har till uppgift att leda, samordna och följa upp IT- och digitaliseringsarbetet för kommunkoncernen. Vi driver det koncernövergripande utvecklingsarbetet kopplat till digitalisering. Halmstads kommun tar nu ett rejält kliv framåt där digitaliseringen är central för att möta dagens och morgondagens välfärdsutmaningar!

Arbetsuppgifter

Är du en "doer" och erfaren process- och projektledare som vill driva digital utveckling på en koncernövergripande nivå? Har du förmågan att genomföra verksamhetsförändringar? Då kan det vara dig vi söker! Ett stort fokus för verksamheten den närmsta tiden kommer att vara att bygga upp ändamålsenlig IT-styrning, genom att etablera processer och arbetssätt inom IT och digitalisering för hela kommunkoncernen. Exempel på arbetsuppgifter är: - Projektledning av koncerngemensam utveckling - Processledning inom IT och digitalisering med fokus på digital infrastruktur och/eller den digitala arbetsplatsen - Skapa styrande principer inom IT och digitalisering - Systemförvaltning/Governance Microsoft 365 - Utveckling och förvaltning av koncernens systemportfölj I tjänsten som digital strateg får du möjlighet att driva, leda och samordna processer inom det kommunövergripande utvecklingsarbetet. Arbetet sker i en kreativ miljö och ditt arbetsområde är hela kommunkoncernen. En viktig del i ditt uppdrag är att i nära samverkan med förvaltningar, bolag samt göra behovsanalyser och komma fram till lösningar som grundar sig i fem huvudspår: digital kompetens, digital innovation, digital trygghet, digital infrastruktur och digital ledning. Utifrån behovsanalys driver du utvecklingsarbete som syftar till att förenkla, effektivisera och arbeta smartare. Tjänsten innebär uppdrag inom IT- och digitaliseringsområdet som har beroenden till nationella, regionala och lokala projekt och processer. I rollen som strateg utgår du från de uppdrag som digitaliseringsenheten har, vilket t ex innebär att du initierar och driver strategiskt arbete. Vi erbjuder dig att vara en del av ett kreativt och drivet team där du får möjligheten att arbeta med många spännande verksamheter. Du erbjuds också att bidra till att vända välfärdsutmaningar till välfärdsmöjligheter!

Kvalifikationer

För att lyckas i denna roll ser vi att du har en högskoleexamen inom områdena teknik, IT/Data, systemvetenskap eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har minst fyra års arbetslivserfarenhet och minst två års erfarenhet av att leda processer, projekt och förändringsarbeten. Du har kunskap och erfarenhet av arbete med digitalisering och IT samt förbättringsprocesser där digitalisering/IT varit möjliggörande faktorer. Du är en skicklig kommunikatör på svenska i såväl tal som skrift. Det är meriterande med erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation. Vi ser det som avgörande att du är en samarbetande person som är lyhörd inför verksamheters behov. Du är van att tala inför olika grupper och kan på ett effektivt sätt föra fram dit budskap med trovärdighet. Du är en person med god struktur som har förmågan att planera och genomföra projekt i tid samt följa upp resultatet. Du ser förändring som en möjliggörande faktor och kan anpassa din stil efter sammanhang. Vidare är du en strategisk person som ser samband och kan ta flertalet frågor i beaktande som spänner över olika delar i en organisation.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse
Publicerad
2021-12-23
Ansök senast
2022-01-23

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C71046 - 2021 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka i Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!