Yrkeslärare i restaurang till Sturegymnasiet

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna. Sturegymnasiet är den kreativa skolan. Våra utbildningar bidrar till att skapa en tillvaro som under skoltid blir både dynamisk och upplevelserik. På vår skola sker elevernas lärande via såväl teoretiska studier som skapande och utförande i handling.

Arbetsuppgifter

Åren som gymnasieelev är som ett spännande äventyr, men det ska vara ett tryggt äventyr där eleven inte förlorar, utan vinner ju mer hen satsar. Gymnasieskolorna i Halmstads kommun har därför som gemensamt mål att erbjuda eleven sitt livs tryggaste äventyr. Vi vill erbjuda stora valmöjligheter för eleven, därför har vi höga krav vad gäller rätt personal på rätt plats. En lärare som arbetar hos oss ska vara välutbildad samt har ett stort engagemang för sina ämnen. Vi söker dig som drivs av att ta tillvara och utveckla varje elevs förmåga och skapa förutsättningar för lärande. Samt som genom ett professionellt bemötande skapar jag tillit, trygghet och inspirerar eleven till ett lustfyllt lärande Nu har du chansen att arbeta som yrkeslärare inom restaurang på Sturegymnasiet i Halmstad. Vi söker nu en yrkeslärare på deltid, 30% till introduktionsprogrammet. Sedvanliga uppgifter för lärare såsom arbetslagsarbete ingår.

Kvalifikationer

Vi söker först och främst dig som har en yrkeslärarexamen inom restaurang. Arbetslivserfarenhet från branschen är ett krav. Vi ser även gärna att du har erfarenhet eller ett stort intresse av arbete med ungdomar. Vidare är du en engagerad person som trivs med undervisning och ungdomar. Du är kreativ, lyhörd och strukturerad med en god förmåga att anpassa ditt sätt att undervisa efter dina elevers individuella behov. Du är tydlig och bra på att kommunicera och duktig på att entusiasmera elevernas intresse för skolan. Vi förväntar oss att du i din arbetsroll tar egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmaste kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Tillträde 22-08-08 eller enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till
2023-06-14
Publicerad
2022-05-10
Ansök senast
2022-05-24

Upplysningar

 • Peter Hjelm
  Rektor
  E-post: Peter Hjelm
 • Emanuel Rosenbring
  Lärarförbundet
  E-post: Emanuel Rosenbring
 • Mathias Sandberg
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 072-152 89 90

Ansökan

Referensnummer
UAN 2022/00179 Ansök

Övrig information

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Vi ber dig att i din digitala ansökan bifoga yrkeslärarexamen för att underlätta rekryteringsprocessen. Om du erbjuds anställning inom gymnasie- och gymnasiesärskolan på Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Tjänsten tillsätts under förutsättningar att vederbörande beslut tas i organisationen. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!