El- och belysningsingenjör

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Teknik- och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens lokaler, infrastruktur och offentliga miljö. Vi ansvarar också för Halmstads idrotts- och fritidsverksamhet genom samverkan och stöd till föreningslivet. Teknik- och fastighetsförvaltningen består av tre avdelningar. Infrastruktur- och lokalförsörjningsavdelningen, med tre enheter (trafik, landskap och fritid samt lokalförsörjningsenheten). Projektavdelningen och driftsavdelningen. Vi har en beställare/utförarorganisation där avdelningen Infrastruktur- och lokalförsörjningsavdelningen är beställare för planeringsdirektivet budget mot projektavdelningen men även mot driftsavdelningen.

Arbetsuppgifter

Nu har vi en spännande tjänst som el- och belysningsingenjör ledig på enheten trafik. Den riktar sig till dig med några års arbetslivserfarenhet, gärna med inriktning på installation. Som el- och belysningsingenjör på trafikenheten så är du ansvarig för verksamhets- och budgetplanering. Det är du som gör uppföljning, har budgetansvar och gör åtgärdsprioriteringar avseende investeringsbudgeten. Du beställer arbetena från driften och är även den som står för sakkunskapen vid beställning till driften avseende detta ansvarsområde. Du kommer även att agera beställare gentemot vår projektavdelning och delta som expertstöd i olika projektgrupper. Det kan gälla utbyggnad av en detaljplan, en ny park, ljussättning av en bro eller av en gång- och cykelväg. Du kommer vara sakkunnig i de projekten och det är viktigt att du har den kunskapen som gör att du kan granska handlingar, såsom mängdbeskrivningar och ritningar. Du kommer att medverka från tidiga skeden till genomförande och besiktning av projekt. Du kommer att arbeta tillsammans med avdelningens övriga kompetenser som trafikmiljöingenjörer, gatuingenjörer och landskapsarkitekter. Din sakkunskap kommer nyttjas gentemot vår projektavdelning och vår driftavdelning men även internt på avdelningen och enheten. Du kommer att arbeta med strategisk planering, måldokument, utvecklingsarbete och myndighetskontakter. Du kommer att ansvara för trafiksignaler, gatubelysning samt övriga elanläggningar. Vi arbetar i en beställare-utförarorganisation mot såväl driftsavdelningen som projektavdelningen. Där du kommer att representera beställarsidan. Du kommer handlägga och besvara önskemål och åsikter från allmänheten. Du kommer bereda och föredra ärenden i nämnden.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen skall du ha relevant högskoleutbildning eller YH-utbildning inom el. Du ska ha några års arbetslivserfarenhet inom installation, då du är sakkunnig vid besiktningar. Meriterande är även att du har jobbat i projekt med praktisk erfarenhet för att förstå driften av anläggningen. Det är även meriterande om du har erfarenhet och kunskaper inom projektering. Det är viktigt att du kan läsa och granska ritningar i CAD, meriterande om du har kunskaper i dpPower och QGIS eller annat GIS-system. Viktigast är dock att du har god datavana och att du enkelt kan sätta dig in i nya program. Vi ser det även som viktigt att du har en god svenska i både tal och skrift. Att du har en vana av dokumentation och att skriva rapporter. Du kommer att föredra ärenden inför nämnd vilket innebär att du behöver vara bekväm med att redovisa inför en större samling personer och att du är trygg även vid oförutsägbara frågeställningar. Du är prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Du anser att en viktig del i arbetet är att bidra till enhetens utveckling och vara delaktig i att skapa en positiv gruppdynamik. Då rollen kräver självständigt arbete ser vi att du är bra på att organisera och har förmåga att prioritera rätt samt vet i vilken ordning du ska göra saker för att få bäst effekt och leverera i tid. Du är en god kommunikatör och är skicklig på att ta till dig både skriftlig och muntlig information och sålla ut det viktigaste. Du har ett intresse att arbeta med människor och är öppen och lyhörd. Du har förmågan att presentera underlag och information på sådant sätt att personer som inte är insatta i yrket förstår innehållet. Du har även god förmåga att göra välgrundade bedömningar utifrån tillgänglig information och analys och skapar fungerande lösningar till många olika typer av problem. Arbetet innebär att du ska kunna ta dig runt till olika delar av kommunen och därför är det krav på B-körkort. Vid tillsättning lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-05-08
Ansök senast
2022-05-22

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
TFN 2022/00672 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!