Grundskollärare till åk 4-6 Furulundsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Furulundsskolan är en f-9 skola med ca 730 elever belägen i de centrala delarna av Halmstad. På Furulundsskolan tar vi alla ett gemensamt ansvar för elevernas trygghet samt för att eleverna når så långt det är möjligt i sin utveckling och lärande. Vår verksamhet utgår ifrån vår helhetsidé som är ett sätt att kvalitetssäkra vår verksamhet. På Furulundsskolan utvecklar vi en tillgänglig lärmiljö tillsammans för att höja måluppfyllelse, trygghet och studiero. Vi har en flexibel organisation för att möte upp elevernas skilda behov. Vi har ett stort elevhälsoteam bestående av tre rektorer, tre specialpedagoger, tre kuratorer, två skolsköterskor en socialpedagog samt en Syv. Vi har även tillgång till central elevhälsa med psykolog och skolläkare. Den dagliga samverkan sker stadievis där den stora elevhälsan är uppdelad i tre mindre team. Elevhälsoteamet arbetar nära arbetslagen för att i samverkan med personalen utveckla en tillgänglig lärmiljö. På mellanstadiet arbetar flera resurspedagoger som erbjuder eleverna meningsfulla och trygga raster. Resurspedagogerna möjliggör även att man som lärare i större omfattning kan fokusera på undervisningsuppdraget. På Furulundsskolan utvecklar vi verksamheten tillsammans.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team på mellanstadiet där du tillsammans med dina kollegor ansvarar och utvecklar undervisningen. Du kommer att ha en nära samverkan med övriga lärare, resurspedagoger och elevhälsa.

Kvalifikationer

Du är legitimerad grundskollärare med behörighet att undervisa på mellanstadiet. Du behöver ha behörighet i svenska och SO gärna i kombination i en övrigt bred behörighet. Du har stor förmåga att utifrån elevernas behov och förutsättningar anpassa undervisningen och skoldagen så att eleverna trivs och utvecklas så långt som möjligt. Du har förhoppningsvis en bred ämnesbehörighet mot relevanta årskurser. Du är van att arbeta digitalt och har god kännedom om hjälpmedel och verktyg för lärande, digitalt och fysiskt. Du har höga förväntningar på eleverna och kan genom att tydliggöra målen och kunskapskraven för eleverna motivera dem så att de når goda resultat i skolarbetet. Arbetet ställer höga krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. Du har god förmåga att omsätta ett lågaffektivt bemötande. Du har ett tydligt men relationellt ledarskap. Du har förmåga och ser vinsten med att bygga relationer med elever även utanför undervisningen. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2021-08-10 eller enligt överenskommelse
Publicerad
2021-05-31
Ansök senast
2021-06-13

Upplysningar

 • Dick Hero
  Rektor
  Telefon: 070-205 89 33
 • Susanne Jovliden
  Lärarförbundet
  E-post: Susanne Jovliden
 • Björn Amorin
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 070-9967779

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00407 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!