Ekonomer

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Teknik- och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens lokaler, infrastruktur och offentliga miljö. Vi ansvarar också för Halmstads idrotts- och fritidsverksamhet genom samverkan och stöd till föreningslivet.

Arbetsuppgifter

Är du en driven och relationsskapande ekonom med intresse för redovisning? Vill du dessutom vara med och utveckla förvaltningens ekonomifunktion? Då kan du vara en av våra två nya ekonomer! Vi söker nu två nya kollegor som vill få chansen att vikariera för två av våra medarbetare. Vi söker dig som är ekonom med mångårig erfarenhet av ekonomi. Du kommer att förväntas arbeta med såväl operativa som strategiska arbetsuppgifter. Vi söker utöver detta även dig som är ekonom som möjligen är precis nyutexad och är hungrig på att lära. Det är viktigt att personerna som kommer till oss vill ta ansvar och utveckla verksamheten och sig själva. De två nya ekonomerna kommer att ingå i ett arbetslag som arbetar med en mängd olika ekonomifrågor inom teknik- och fastighet samt samhällsbyggnad. I arbetsuppgifterna kan ingå avstämningar, arbete med internkontroll, budget- och prognosarbete, redovisning samt upprättande av årsbokslut och delårsrapporter samt arbete med investeringar då förvaltningen hanterar en stor del av kommunens investeringsbudget. Detta görs i ett nära samarbete med verksamheterna samt övriga ekonomer på enheten. Du kommer att ges möjlighet att både arbeta självständigt och i grupp. En viktig roll är att stödja verksamheterna i ekonomiska frågor samt vara en resurs i ekonomiska analyser och utredningar. Uppdraget ger dig en god inblick i förvaltningarnas spännande och intressanta områden.

Kvalifikationer

Som en av våra nya ekonomer ser vi det som avgörande att du har högskoleutbildning inom ekonomi. För en utav tjänsterna ser vi att du har flerårig erfarenhet av ekonomi och av liknande arbete. För den andra tjänsten ser vi att du kan komma direkt från universitetet eller bara med något års arbetslivserfarenhet. Vi förutsätter att du har god datorvana och förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Det är meriterande om du har goda kunskaper i Officepaketet och speciellt Excel. Som person är du prestigelös och har en god förmåga att se möjligheter och hitta lösningar på olika utmaningar och att engagera andra i denna process. Du är kommunikativ, analytisk och har lätt för att se kopplingar och sammanhang och kan växla mellan olika arbetsuppgifter och omprioritera vid behov. Du har lätt för att anpassa din kommunikation för olika målgrupper och du är bekväm med att tala inför och med andra människor. Som person ser vi att du har ett stort intresse för ekonomi och människor. Vi ser att du är en självgående och initiativtagande person, som genom ditt positiva förhållningssätt har lätt för att skapa relationer på alla nivåer. Du är skicklig på att få fram ditt budskap i text och på ett välstrukturerat sätt dela med av värdefull information till organisationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Så snart som möjligt.
Tidsbegränsad till
2022-12-30
Publicerad
2021-08-30
Ansök senast
2021-09-19

Upplysningar

 • Anna Cedergren
  Hr-Specialist
  Telefon: 072-145 97 10
  E-post: Anna Cedergren
 • Malin Östlund
  Enhetschef, Teknik- och fastighetsförvaltningen
  Telefon: 035-13 71 30
  E-post: Malin Östlund

Ansökan

Referensnummer
TFN 2021/00908 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!