Förskollärare till Ängsgårds- Strandvallens - och Nordalaförskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Vi söker förskollärare till Ängsgårds- Strandvallens och Nordalaförskola i Vallås verksamhetsområde. Du kommer att vara del i ett spännande pedagogiskt utvecklingsarbete där vi under kommande läsår har fokus på arbetet kring förskolan värdegrund men också matematik i förskolan. Hos oss får du i genomsnitt sex timmars pedagogisk utvecklingstid per vecka, vilket bland annat innebär planering i arbetslaget, pedagogiskt forum, SKA-arbete och planering i tvärgrupper på respektive förskola. Som nyutexaminerad kommer du att få en mentor under ditt första år. På förskolorna inom Vallås verksamhetsområde roterar pedagogerna mellan avdelningarna på sin förskola. Vi förutsätter att du som söker är flexibel och positiv till detta arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Är du en nyfiken förskollärare som vill utveckla och utmana både dig själv, dina kollegor och den pedagogiska verksamheten, då passar vår förskola just dig! Vi vill att alla i personalgruppen ska vara medupptäckare och kunna se varje enskilt barn. Våra lärmiljöer, både inne och ute, är undersökande, utforskande, tillåtande och tillgängliga utifrån läroplanens mål. Du kommer att ges utrymme till att i vardagen prova dina idéer och tankar tillsammans med engagerade kollegor och rektor. Du kommer att vara del i ett spännande pedagogiskt utvecklingsarbete där vi under detta läsår har fokus på arbetet kring förskolan värdegrund men också matematik i förskolan. Hos oss får du i genomsnitt sex timmars pedagogisk utvecklingstid per vecka, vilket bland annat innebär planering i arbetslaget, pedagogiskt forum, SKA-arbete och planering i tvärgrupper på respektive förskola. Som nyutexaminerad kommer du att få en mentor under ditt första år. På förskolorna på Vallås roterar pedagogerna mellan avdelningarna på sin förskola. Vi förutsätter att du som söker är flexibel och positiv till detta arbetssätt.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare med goda datorkunskaper och ett kunnande inom IKT. Vi söker dig som vill vara med och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet, samt vara delaktig och känna ansvar för verksamheten som helhet i enlighet med Lpfö.18. Som pedagog hos oss håller du dig uppdaterad kring forskning och teorier som du gärna delar med dig av i det kollaborativa lärandet. Du har även en vilja att förändra, pröva, ompröva och tänka nytt. Vi ser att du bemöter barn, vårdnadshavare och kollegor på ett professionellt, positivt sätt och bidrar till förskolans goda arbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Publicerad
2021-04-30
Ansök senast
2021-05-14

Upplysningar

 • Caroline Österman
  Rektor
  Telefon: 073-407 25 80
 • Lärarförbundet
  Till central expedition
  Telefon: 035-13 79 97
 • Carina Norén- Sundén, Rektor
  Telefon: 072-223 72 98

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00305 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!