Schemakonsult

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Socialförvaltningens Bemanningsenhet startade i oktober 2018. Enheten arbetar med akutrekrytering, det vill säga att matcha lediga turer med månadsanställd personal och timanställda medarbetare inom verksamheterna personlig assistans, boendestöd, korttidsverksamheter och bostad med särskild service, schemaplanering och rekrytering. Vårt huvudmål är att kunna erbjuda alla våra brukare insatser av god kvalitet, insatser i rätt tid och med kompetent stöd av våra medarbetare oavsett anställningsform. Avsikten är också att en gemensam hantering ska bidra till en mer enhetlig rekrytering och introduktion av timvikarier, och därmed en positiv väg in i vår organisation. Strävan är dessutom att genom god samverkan underlätta vardagen för enhetschefer och medarbetare i våra kärnverksamheter. Under 2020 har Socialförvaltningens verksamheter också påbörjat implementering av Heltidsarbete som norm. Detta arbete har som syfte att ta tillvara medarbetarnas kompetens för att kunna möta framtida rekryteringsutmaningar samt för att främja jämställdhet. Schemakonsulten har en central roll i detta arbete.

Arbetsuppgifter

Vill du bli en av våra schemakonsulter? Med anledning av att en av våra nuvarande schemakonsulter kommer att vara tjänstledig under ett års tid söker vi nu en vikarierande schemakonsult. Som schemakonsult kommer du att vara en expert på schemaläggning och skapa schemaförslag utifrån de riktlinjer som är framtagna. Du kommer att arbeta mycket i systemet HEROMA, så god datorvana och intresse för att lära dig använda system är viktig. Arbetet ställer höga krav på noggrannhet, samarbetsförmåga och förmåga att fatta snabba beslut. Arbetet sker på dagtid, schemalagt måndag till fredag. Räkna med ett högt tempo och ett stort eget ansvar men också utrymme att vara med och vidareutveckla förvaltningens arbete med Heltidsarbete som norm.

Kvalifikationer

Lämplig gymnasial utbildning. Erfarenhet av schemaläggning, bemanning och av att arbeta med personer med behov av stöd är meriterande. God förmåga att arbeta i olika digitala system. Särskilt god förmåga att samverka med andra samt trivas med ett högt tempo. Ett gott bemötande är av yttersta vikt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
20021-09-01 eller enligt överenskommelse
Tidsbegränsad till
2022-08-31
Publicerad
2021-06-10
Ansök senast
2021-06-24

Upplysningar

  • Johan Stigborg
    Enhetschef Stöd o service.
    Telefon: 035-137216
  • Klara Rydhög
    Vision

Ansökan

Referensnummer
SN 2021/00159 Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.