Lärare inr fritidshem med intresse för musik till Bäckagårdsskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Bäckagårdsskolan är en årskurs F-5 skola med cirka 280 elever. Skolan ligger i Söndrum och har två fritidshem som är integrerade i skolans verksamhet. Närheten till hav och natur ger oss möjlighet till kreativ utomhuspedagogik. Den stora skolgården med skog, idrottsplaner, gungor och klätterställningar inbjuder till lek och lärande i många olika former. Vi lägger stort fokus på att det ska vara roliga raster för alla elever, oavsett vilka intresseområden och behov eleverna har. Bäckagårdsskolan präglas av arbetsglädje, engagemang och samarbete. Vi värderar ett gott bemötande. Vi sätter elevens lärande i fokus och strävar efter samsyn över hela skolan för att skapa bästa förutsättningar för trygghet, studiero och kunskapsutveckling. Bäckagårdsskolan har ett tätt samarbete mellan skola och fritids och samverkar för elevens lärande hela dagen. Skolan präglas av en vilja till utveckling med hjälp av kollegialt samarbete, reflektion och lärande. Som en del i vår kontinuerliga professionsutveckling är vi med i Halmstad högskolas projekt övningsskola, som innebär att skolan kontinuerligt tar emot lärarstudenter.

Arbetsuppgifter

Vi söker en grundlärare med inriktning fritidshem till Bäckagårdsskolan gärna med intresse av eller behörighet att undervisa i musik. Som lärare är du med och utvecklar skolans och fritidshemmets pedagogiska verksamhet. Arbetet består av att tillsammans med arbetslaget planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen utifrån våra styrdokument och verksamhetens mål. Arbetet ställer krav på samverkan med övriga kollegor på skolan i en prestigelös anda. Du ger stöd och stimulans utifrån eleven/elevernas specifika förutsättningar och främjar utveckling och självständighet. Arbetsuppgifterna varierar, vilket ger ett omväxlande och utmanande arbete, samtidigt som arbetet ställer krav på både kompetens och personliga egenskaper hos dig. Eleverna hälsar: Det är roligt att var på vårt fritids. Man får umgås med sina kompisar och lärarna är väldigt snälla.

Kvalifikationer

Du är utbildad grundlärare med inriktning mot fritidshem alternativt fritidspedagog. Om du är intresserad av musik eller är behörig att undervisa i musik, ser vi gärna att du co-teachar i musik och rytmik tillsammans med vår musiklärare. Om musikämnet inte passar dig, så vill vi gärna träffa dig ändå, för att prata om vad du brinner för! Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter elevens/elevernas behov. Du har även god kommunikativ förmåga. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Din undervisning präglas av ett tydligt ledarskap. Du anpassar undervisningen till elevgruppens intresse, behov och erfarenhet. Du använder medvetet strategier för att främja elevernas motivation, delaktighet och inflytande. Du är flexibel, har lätt att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Din praktik präglas av självreflektion och analys. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 7 januari eller enligt överenskommelse
Publicerad
2021-11-25
Ansök senast
2021-12-09

Upplysningar

  • Mikaela Sönnerstedt Olsberg, rektor
    Telefon: 072-084 37 23
  • Lärarförbundet
    Till central expedition
    Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00832 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!