Förskollärare till Vallås verksamhetsområde

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Vi söker nu förskollärare till Ängsgård och Nordala förskolor på Vallås samt till Ängalyckans förskola i Simlångsdalen. Här kommer du att få ett gyllene tillfälle att få vara med och bestämma på vilken förskola som du vill jobba på. Vet du redan nu vilken förskola som är mest intressant, skriv detta i din ansökan. Du kommer att vara del i ett spännande pedagogiskt utvecklingsarbete där vi läsåret 22-23 kommer har fokus på bl.a. pedagogiska lärmiljöer och specialpedagogik i förskolans praktik. Hos oss får du i genomsnitt sex timmars pedagogisk utvecklingstid per vecka, vilket bland annat innebär planering i arbetslaget, pedagogiskt forum, SKA-arbete och planering i tvärgrupper på respektive förskola. Som nyutexaminerad kommer du att få en mentor under ditt första år. På de sex förskolorna på Vallås roterar pedagogerna mellan avdelningarna på sin förskola. Vi förutsätter att du som söker är flexibel och positiv till detta arbetssätt.

Arbetsuppgifter

Är du en nyfiken förskollärare som vill utveckla och utmana både dig själv, dina kollegor och den pedagogiska verksamheten, då passar våra förskolor på Vallås Vo. just dig! Vi vill att alla i personalgruppen ska vara medupptäckare och kunna se varje enskilt barn. Våra lärmiljöer, både inne och ute, är undersökande, utforskande, tillåtande och tillgängliga utifrån läroplanens mål. Du kommer att ges utrymme till att i vardagen prova dina idéer och tankar tillsammans med engagerade kollegor och förskolechef. Vi ser att du bemöter barn, vårdnadshavare och arbetskamrater på ett professionellt, positivt sätt och bidrar till förskolans goda arbetsklimat.

Kvalifikationer

Du är förskollärare och vill vara med och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet, samt vara delaktig och känna ansvar för verksamheten som helhet i enlighet med Lpfö.18. Självklart har du goda datorkunskaper och ett kunnande inom IKT. Som pedagog hos oss håller du dig uppdaterad kring forskning och teorier som du gärna delar med dig av i det kollegiala lärandet. Du har även en vilja att förändra, pröva, ompröva och tänka nytt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid / deltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker onsdagen den 18 maj. Heltid/deltid.
Publicerad
2022-05-02
Ansök senast
2022-05-16

Upplysningar

 • Carina Norén Sundén
  Rektor
  Telefon: 072-223 72 98
 • Caroline Österman
  Rektor
  Telefon: 073-407 25 80
 • Lärarförbundet
  Till central expedition
  Telefon: 035-13 79 97

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00435 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!