Skolsköterskor till Getingeskolan

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Getingeskolan växer och våren 2022 är vi över 650 elever på grundskolan och ca 20 elever på grundsärskolan. Skolan skall ha 2 skolsköterskor. En skolsköterska med ansvar för F-6 och en skolsköterska med ansvar för 7-9 och grundsärskolan. Du kommer att arbeta med ett glatt och utvecklingsinriktat gäng som utmanar och vill bli utmanade. På Getingeskolan arbetar vi tillsammans, därför söker vi dig som är en lagspelare. Skolans elevhälsoteam arbetar främjande och förebyggande bla genom EHM (elevhälsomöten). Skolan har sedan våren 2020 två elevkoordinatorer som också är ett stöd i elevhälsoarbetet. Vår drivkraft är att i alla lägen göra de som är bäst för eleverna. Vi lever efter Här gör vi varandra bra! Det ställer krav på oss, vilket tilltalar oss.

Arbetsuppgifter

Vi söker två skolsköterskor till Getingeskolan. En tjänst till åk F-6 där en mindre del av tjänsten också syftar till att stötta andra skolsköterskor vid frånvaro och/eller arbetsanhopning samt en skolsköterska till Getingeskolan åk 7-9 inklusive grundsärskolan. Skolsköterskans arbete är en fortsättning på mödra- och barnhälsovårdens hälsoprogram. Elevhälsans medicinska isatts omfattar alla elever i skolan och alla elever ska erbjudas hälsobesök och vaccinationer. Medicinsk elevhälsa innebär främst hälsofrämjande och förebyggande arbete för att främja fysisk hälsa och förebygga psykisk ohälsa hos elever. Som skolsköterska arbetar du med hälsofrämjande och förebyggande arbete såväl som åtgärdande arbete. Du erbjuder och utför hälsobesök och vaccinationer enligt skollagen och Socialstyrelsens riktlinjer för skolhälsovård och verkar för att smittskyddslag och lokala riktlinjer följs. Arbetet innebär ett nära samarbete med elever, vårdnadshavare, skolledning, elevhälsoteam och övrig skolpersonal samt andra professioner i samhället. Vi söker dig som är engagerad och trivs bland barn och ungdomar. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har en mycket god samarbetsförmåga. Som skolsköterska på Getingeskolan kommer du att vara en viktig medlem av skolans elevhälsoteam som dessutom består av kurator, specialpedagog och rektor. Elevhälsoteamen har också tillgång till skolläkare, skolpsykolog och logoped från centrala elevhälsan. I teamen arbetas systematiskt med utvecklingsfrågor som rör elev, klass och hela skolan samt EHT-gruppen. Du kommer att arbeta i elevhälsoteam som har högt ställda krav på arbetsgruppen som ett team. Professionerna stöttar varandra tvärprofessionellt i ibland utmanande uppdrag. Vi arbetar efter modellen EHM (elevhälsomöten) Som skolsköterska kommer du också ha ett nära samarbete och samverkan med andra skolsköterskor i nätverk både skolområdesvis och centralt. Du får kontinuerlig kompetensutveckling och handledning. Verksamhetschefen ansvarar för ett introduktionsprogram samt stödjer dig i ditt uppdrag i den medicinska elevhälsan.

Kvalifikationer

Leg. sjuksköterska med en av följande specialistutbildning: barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterskespecifik högskoleutbildning, samt god It-vana. Vi söker dig som är engagerad och trivs bland barn och ungdomar. Du tar egna initiativ, arbetar självständigt och har en mycket god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina tidigare erfarenheter och personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Tillsvidareanställningar, heltid. Rekryteringsprocessen sker löpande, sök gärna snarast!
Publicerad
2022-01-14
Ansök senast
2022-01-31

Upplysningar

 • Niclas Brag
  Rektor
  E-post: Niclas Brag
 • Ann-Karin Bergkvist
  Rektor
  Telefon: 072-084 91 06
  E-post: Ann-Karin Bergkvist
 • Birgitta Reenbom
  Verksamhetschef medicinsk elevhälsa
  Telefon: 0725-863244
 • Zenita Zetterlund
  Vårdförbundet, skolsköterska
  Telefon: 0725-14 03 53
 • Anneli Lindhe Käll
  Vårdförbundet, skolsköterska
  Telefon: 0729-63 93 38

Ansökan

Referensnummer
BUN 2022/00050 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!