Biträdande rektor till Slottsjords grundsärskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Slottsjordsskolan är en F–3 skola och en F–9 grundsärskola i de centrala delarna av Halmstad med cirka 400 elever. På Slottsjordsskolan möter du engagerade pedagoger som i samarbete med hemmen arbetar mot elevernas individuella mål. Vi erbjuder eleverna en trygg miljö där vi lär av och med varandra. För oss är det viktigt att alla elever utmanas, trivs och känner glädje. Skolan är fördelad på två adresser. På Slottsjordsskolan, Skånegatan 25, går elever i förskoleklass till årskurs 3 med tillhörande fritidshem. Även grundsärskolan har sin placering här. På Slottsjordsskolan Söder, Gentoftevägen 1B, går elever i förskoleklass till årskurs 3 med tillhörande fritidshem.

Arbetsuppgifter

Vill du ha möjlighet att vara med och forma en ny grundsärskola och ingå i ett kompetent rektorsteam med fyra engagerade kollegor? Hos oss på Slottsjordskolan är vi oerhört lösningsfokuserade och samverkar för att ta oss framåt och nu behöver vi en biträdande rektor för att komplettera ett redan välfungerande team. Välkommen med din ansökan! Som biträdande rektor kommer du ha ansvar för en avgränsad del av verksamheten och vara underställd rektor. Du kommer ha ansvar för grundsärskolans fritidsverksamhet, årskurs 4-6 samt LSS-fritids. Det innebär att du utifrån delegation från rektor har personal-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar och arbetar för att den dagliga driften av verksamheten ska fungera effektivt. Du kommer organisera för att arbetet med det systematiska kvalitetsarbetet sker med förankring i verksamhetens behov och att dina medarbetare är involverade och engagerade i det arbetet. I uppdraget förväntas du också leda och delta i verksamhetsövergripande utvecklingsfrågor inom ramen för enhetens lokala utvecklingsplan. Du kan komma att leda pedagogiska forum men också leda, delta eller samarbeta med andra grupper i verksamheten så som elevhälsoteamet eller utvecklingsgrupper. Du kommer ingå i den lokala ledningsgruppen och därmed arbeta nära rektor som utifrån Skollagen har det yttersta ansvaret. Tillsammans med dina medarbetare kommer du analysera gårdagens arbete för att ta lärdom om vad som kan behöva göras annorlunda i framtiden för att utveckla verksamheten. Du kommer också arbeta med att försöka förstå hur omvärlden förändras och vad du och verksamheten behöver arbeta med redan nu, för att klara möta de utmaningar som kommer runt hörnet. I uppdraget kommer det finnas inslag av administrativa uppgifter som följer med personal, ekonomi och arbetsmiljöansvaret vilket exempelvis kan handla om schemaläggning, riskanalyser, bemanning och frånvaroanalyser eller andra uppdrag som sker på delegering av rektor.

Kvalifikationer

För att lyckas i tjänster ser vi det som avgörande att du har lärarlegitimation samt har erfarenhet av arbete som lärare. Du är en van användare av digitala verktyg som ditt främsta arbetsverktyg i vardagen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i grund- eller gymnasiesärskola. Det är meriterande om du tidigare har haft personalansvar samt har processlett andra i pedagogiskt utvecklingsarbete. Det är också meriterande om du har utbildningar som framtidens skolledare, morgondagensledare, rektorsutbildning samt specialpedagogik. Som person är du tydlig med ramarna för dina medarbetare och har förmågan att bygga kapacitet hos dina medarbetare. Du är skicklig på att skapa delaktighet och "vi-känsla" samt är nyfiken på dina kollegor och verksamhet. Du är en stabil person som står stadigt när det blåser och ser möjligheter där andra ser hinder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Deltid
Tillträde
Tillträde sker under VT 2022.
Publicerad
2021-12-21
Ansök senast
2022-01-23

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00929 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!