Ekonom

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Teknik- och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens lokaler, infrastruktur och offentliga miljö. Vi ansvarar också för Halmstads idrotts- och fritidsverksamhet genom samverkan och stöd till föreningslivet.

Arbetsuppgifter

Är du en driven och relationsskapande ekonom med intresse för redovisning och fastighetsekonomi? Vill du dessutom ha stora möjligheter att utveckla förvaltningens ekonomifunktion? Då kan du vara vår nya ekonom! Vi söker en medarbetare som vill ta ett stort ansvar att utveckla verksamheten och sig själv. Personen vi söker förväntas arbeta med såväl operativa som strategiska arbetsuppgifter och ges möjlighet att både arbeta självständigt och i grupp. Som vår nya ekonom kommer du att ingå i ett arbetslag som arbetar med en mängd olika ekonomifrågor inom teknik- och fastighet samt samhällsbyggnad. I dina arbetsuppgifter kan ingå avstämningar, budget- och prognosarbete, redovisning samt upprättande av årsbokslut och delårsrapporter. Detta görs i ett nära samarbete med verksamheterna samt övriga ekonomer på enheten. Förvaltningen hanterar en stor del av kommunens investeringar. Ekonomienheten hanterar även den ekonomiska redovisningen av kommunens fastighetsförsäljningar och fastighetsförvärv. Som ekonom hos oss kan du även arbeta med ekonomiska frågor inom översikts- och detaljplanering, markexploatering, arrendeavtal och hyreskontrakt, bygg- och infrastrukturprojekt, anläggningsregister och driftuppföljning. En viktig roll är att stödja verksamheterna i ekonomiska frågor samt vara en resurs i ekonomiska analyser och utredningar. Uppdraget ger dig en god inblick i förvaltningarnas spännande och intressanta områden.

Kvalifikationer

Som vår nya ekonom ser vi det som avgörande att du har högskoleutbildning inom ekonomi, bygg- och fastighetsekonomi eller motsvarande i kombination med erfarenhet av liknande arbete. Vi förutsätter att du har god datorvana och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har goda kunskaper i Excel samt har arbetat i Unit4 Agresso och Incit Xpand. Som person är du prestigelös och har en god förmåga att se möjligheter och hitta lösningar på olika utmaningar och att engagera andra i denna process. Du har förmåga att leda och samordna komplexa processer. Du är analytisk och har lätt för att se kopplingar och sammanhang och kan växla mellan olika arbetsuppgifter och omprioritera vid behov. Du har lätt för att anpassa din kommunikation för olika målgrupper och du är bekväm med att tala inför och med andra människor. Som person ser vi att du har ett stort intresse för ekonomi, fastigheter och människor. Vi ser att du är en självgående och initiativtagande person, som genom ditt positiva förhållningssätt har lätt för att skapa relationer på alla nivåer. Du är skicklig på att få fram ditt budskap i text och på ett välstrukturerat sätt dela med av värdefull information till organisationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2021-04-30
Ansök senast
2021-05-23

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C53347 - 2021 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Kreditupplysning kan komma att göras på slutkandidat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!