Rektor till Östergårdsskolan

Om arbetsplatsen

Arbetsuppgifter

Vill du ingå i ett rektorsteam med ett gott samarbete och mycket skratt? Är du en analytisk, strategisk och tydlig ledare som vill vara med och skapa nya Östergårdsskolan? Som vår nya rektor kommer du tillsammans med en kollega leda som ansvarig rektor för Östergårdsskolans högstadium. Det ingår att både leda den pedagogiska verksamheten samt arbetsorganisationen. Du kommer att ingå i skolans ledningsteam på fyra rektorer där alla kompletterar varandra bra. Skolan är i ett spännande skede där det är tänkt att vi kommer slå upp portarna till en helt ny skola 2024. Du kommer tillsammans med rektorskollegor och medarbetare planera och utveckla den nya Östergårdsskolans utformning, vision och målbild. Utöver att vara en viktig del av denna spännande resa kommer dina arbetsuppgifter vara: • Elev- och personalansvar för Östergårdsskolans 7-9 tillsammans med en annan högstadierektor. • Övergripande ansvar för verksamheten och att den bedrivs inom givna ekonomiska ramar. • Du har direkt personalansvar innebärande bl.a. årliga medarbetar- och lönesamtal samt verksamhets- och arbetsmiljöfrågor. • Samarbete med övriga skolledare inom verksamhetsområdet

Kvalifikationer

Vi ser det som avgörande att du har en pedagogisk grundutbildning och tidigare erfarenhet som lärare/pedagog i grundskolan. Det är ett extra plus om du har erfarenhet som rektor på högstadiet samt har någon form av erfarenhet av att leda utvecklingen av en ny skola eller liknande större förändringsarbeten. Det är ett krav att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du är utbildad rektor samt har goda kunskaper i det engelska språket. För att göra vårt skickliga rektorsteam ännu bättre ser vi att du är en ledare som genom ditt tydliga, lyhörda och empatiska förhållningssätt kan peka ut riktningen åt andra. Du är en eftertänksam och analytisk person som har lätt för att lyfta blicken och bidra med ditt strategiska tänkande. Du är också en god organisatör som är skicklig på att skapa struktur för både dig själv och dina medarbetare så att de får goda förutsättningar för att lyckas. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tillträde sker snarast möjligt.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker HT21
Publicerad
2021-09-17
Ansök senast
2021-10-08

Upplysningar

 • Anna Cedergren
  HR-Specialist
  Telefon: 035 - 13 71 00
  E-post: Anna Cedergren
 • Magnus Rudgard, skolområdeschef Centrum
  Telefon: 070-5136135
 • Helen Nilsson, Lärarförbundet
  Telefon: 0720-833353
 • Camilla Lithander, Sveriges Skolledarförbund
  Telefon: 076-69 65 658
 • Ann Borup, Kommunal
  E-post: Ann Borup, Kommunal

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00650 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!