Trafikingenjör

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Teknik- och fastighetsförvaltningen bidrar till att göra Halmstad till en attraktiv stad att bo och vistas i. Vi utvecklar, bygger och förvaltar kommunens lokaler, infrastruktur och offentliga miljö. Vi ansvarar också för Halmstads idrotts- och fritidsverksamhet genom samverkan och stöd till föreningslivet. Teknik- och fastighetsförvaltningen består av tre avdelningar. Infrastruktur- och lokalförsörjningsavdelningen, med tre enheter (trafik, landskap och fritid samt lokalförsörjningsenheten). Projektavdelningen och driftsavdelningen. Vi har en beställare/utförarorganisation där avdelningen Infrastruktur- och lokalförsörjningsavdelningen är beställare för planeringsdirektivet budget mot projektavdelningen men även mot driftsavdelningen.

Arbetsuppgifter

Nu förstärker vi ytterligare på trafikenheten! Vi söker en trafikingenjör med erfarenhet och intresse av att arbeta med såväl myndighetsutövning som utveckling i ett första skede av markupplåtelser. I tjänsten kan det även bli aktuellt att gå in och vikariera som trafikingenjör med fokus på hållbart resande. Du kommer att ha ett nära samarbete med exempelvis trafikingenjörer, trafikmiljöingenjörer som trafikhandläggare. Du kommer att arbeta med traditionella trafikingenjörsarbetsuppgifter såsom myndighetsutövning men även med andra arbetsuppgifter kopplat till trafikområdet. En viktig del är att skapa goda förutsättningar för en rationell och tydlig ärendehantering. I ett första skede kommer vi fokusera på kommunens roll när det gäller markupplåtelser, där vår funktion är att yttra sig till polisen avseende nyttjande av allmän plats men även att ta betalt för den mark som nyttjas. Du kommer även arbeta inom andra områden så som trafikplanering, parkering, trafiksäkerhet, framkomlighet och tillgänglighet. Du kommer ta fram utredningar, underlag och strategier, i vissa fall solitärt och i andra fall med dina kollegor inom kommunen. En viktig roll är att förankra ärenden politiskt genom att bereda och föredra ärenden till nämnden men även att samverka med såväl näringslivet som kommunens företagsservice. Som trafikingenjör med fokus på hållbart resande innebär det att planera, genomföra och följa upp projekt som syftar till att fler ska gå, cykla och åka kollektivt. I det arbetet kommer du samverka mycket med såväl kollegor inom enheten som projektledare och andra kommunala tjänstemän men även med myndigheter, skolor och företag. Tjänsten innefattar även bland annat att svara på frågor från allmänheten, delta i projekt, delta samt driva utvecklingsarbete på enheten som exempelvis förtydliga underlag gällande kartmaterial och hemsida.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen skall du ha relevant högskoleutbildning inom trafik, offentlig förvaltning eller annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetslivserfarenhet inom området för markupplåtelser är meriterande. Arbetet innebär att du behöver kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra professioner. Du måste ha lätt för att skapa goda relationer samt ha förmåga att hantera svåra samtal och kunna värdera när du ska var formell eller informell i ditt förhållningssätt. Du är prestigelös och har en god samarbetsförmåga. Vidare har du lätt för att få fram budskap och uppfattas som trovärdig av din omgivning och du kan behålla lugnet och humöret även i pressade situationer. Du ska förstå helheten, vara bekväm med digitaliseringsarbete samt kunna ha många saker i rullning samtidigt. Arbetet ställer också krav på att du kan uttrycka dig väl på svenska, i såväl tal som skrift. Att du har en vana av dokumentation och att skriva rapporter. Du har förmågan att presentera underlag och information på sådant sätt att personer som inte är insatta i yrket förstår innehållet. Du kommer att föredra ärenden inför nämnd vilket innebär att du behöver vara bekväm med att redovisa inför en större samling personer och att du är trygg även vid oförutsägbara frågeställningar. Du är drivande, arbetar strukturerat och följer de policys och riktlinjer som sätts upp för enheten och ditt arbete. Du är även en viktig del i att ta fram nya policys och riktlinjer för hur vi ska arbeta framåt, så en förmåga och intresse av utvecklingsarbete är viktigt. Du ska ha mycket god vana av att arbeta med olika dataprogram och enkelt kunna sätta dig in i nya program. Det är meriterande om du har goda kunskaper inom QGIS eller annat GIS-verktyg. Arbetet innebär att du ska kunna ta dig runt till olika delar av kommunen och därför är B-körkort ett krav. Vid tillsättning lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan! Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2022-05-09
Ansök senast
2022-05-22

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
TFN 2022/00671 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!