Metodstödjare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 9000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med i socialförvaltningens arbete med att ta sig an de utmaningar som socialtjänsten står inför? Vill du bidra till att forma framtidens välfärd där vi använder digitala lösningar och välfärdsteknik med utgångspunkt från våra brukare och klienters behov? Då är du välkommen att söka tjänsten som metodstödjare vid Avdelningen för Boende och korttid på socialförvaltningen. Avdelningen ansvarar för verkställighet av bostad med särskild service, korttidstillsyn och korttidsvistelse enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Andra lagstiftningar som styr avdelningens verksamhet är Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Socialtjänstlagen (SoL). All personal i verksamheten ska även ha god kunskap om de grundläggande värden som uttrycks i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och FN:s konvention om barnets rättigheter. Avdelningen för Boende och korttid har en stab som består av avdelningschef, planeringssekreterare och metodstödjare. Staben har ansvar för att på en förvaltnings- och avdelningsövergripande nivå arbeta med strategiska frågor. I detta ingår att identifiera utvecklingsområden samt samverka externt såväl som internt. Som metodstödjare bidrar du genom att; • Vara ett pedagogiskt stöd till avdelningens alla verksamheter och utgå ifrån de behov som finns inom avdelningen. • Medverka i det pedagogiska arbetet i verksamheten i samverkan med enhetschef, stödpedagog och arbetsgrupp. • Bistå verksamheterna vid implementeringen av evidensbaserade metoder. • Samordna och utveckla arbetet med brukarfokus och brukarmedverkan. • Planera och utforma individanpassat kvalificerat vardagsstöd. Vill du vara med i detta utvecklingsarbete?

Kvalifikationer

Du har lämplig högskoleutbildning och erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och att samverka med andra på olika organisatoriska nivåer. Du har vidare ett stort intresse av att ta del av och implementera aktuell forskning inom området. Som person är du analytisk och har en förmåga att omsätta teoretiska kunskaper till praktik. Det är meriterande om du har erfarenhet av metodutveckling och god kunskap om de metoder som används på avdelningen.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Publicerad
2022-05-05
Ansök senast
2022-05-29

Upplysningar

 • Christel Lood
  Avdelningschef
  Telefon: 035-137846
 • Anton Karlsson
  Akademikerförbundet SSR
  Telefon: 035-13 78 58
 • Sophie Sörlin
  Vision
  Telefon: 035-137000
  E-post: Sophie Sörlin

Ansökan

Referensnummer
2022/00136 Ansök

Övrig information

Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.