Utvecklare och systemförvaltare

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Bygg- och miljöförvaltningen ska genom sitt uppdrag möjliggöra en god livsmiljö för invånare, besökare och näringsidkare i ett växande Halmstad. Organisationen är i ett starkt utvecklingsskede både gällande service och som en viktig aktör i att bygga en hållbar kommun. Vi strävar efter ett processorienterat arbetssätt samt serviceperspektiv. Våra ambitioner är höga och nu söker vi dig som vill vara med på förvaltningens resa att bidra till att vi är en myndighet som man vill ha och göra med och genom detta också hjälpa människor att uppfylla sina drömmar. Nu söker vi dig som gillar problemlösning, förvaltning och utveckling. Tillsammans med oss får du möjligheten att förvalta och utveckla de system och digitala e-tjänster som möter våra kunder varje dag och göra livet enklare och bättre för dessa. Välkommen till oss på Bygg- och miljöförvaltningen och avdelningen Verksamhetsstöd och rådgivning.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta i en roll med fokus på både på förvaltning och utveckling, där du är länken mellan kund, internorganisationen och systemleverantör tillsammans med din andra utvecklarkollega. Kundens behov förändras och ställer allt högre krav på vår tillgänglighet och effektivitet där digitalisering spelar en central roll. Vi har med andra ord en utmanande digitaliseringsresa framför oss, som ställer höga krav på problemlösning, samarbete och strategiskt processarbete. Som utvecklare och systemförvaltare ska du samordna, driva och följa upp förvaltningens arbete i syfte att leda utvecklingen mot en effektivare förvaltning och bättre service mot kund. Det innebär att du i nära dialog med verksamheten, kunder och leverantörer stödjer arbetet med utveckling av processer, e-tjänster, ärendehanteringssystemen, kravfångst, beställarstöd, nyutveckling och felsökning. En viktig och självklar uppgift är omvärldsbevakning och förståelsen av att man inte behöver uppfinna hjulet varje gång, däremot ska system eller digitala lösningar anpassas efter verksamhetens behov. Du kommer att ta del av, analysera och värdera vad som kan användas i förvaltningen och tillsammans med din andra utvecklarkollega skapar ni ett kreativt forum där ni tillsammans arbetar strategiskt mot framtidens utmaningar. Du kommer att ansvara för förvaltning och utveckling av våra ärendehanteringssystem Ecos 2 och AlkT/OL2 för vår myndighetsutövning inom miljö, hälsoskydd, livsmedel, alkohol och tobak. Du är beställarstödet som ser till att verksamheten får de system och lösningar de behöver för att bli effektivare men du ser också till att lagar, avtal och policys efterlevs. Du kommer att hålla möten och workshops för att tillsammans med verksamheten ta fram planer för vidareutveckling av våra system och e-tjänster.

Kvalifikationer

Du som söker ser vi har ett gediget intresse för utveckling och digitalisering och erfarenhet av projektbaserat arbete. Som person är du lyhörd och delar gärna med dig av dina kunskaper och erfarenheter till dina kollegor och har en pedagogisk förmåga att på ett enkelt sätt förklara nyttan med en idé eller förändring. Att testa på nya tekniker är ingenting som skrämmer dig - tvärtom! Du ser varje utmaning som en spännande möjlighet för dig att utvecklas. Det viktigt för oss att du både är en lagspelare och kan arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du som söker har en relevant akademisk utbildning inom system-/datavetenskapligt område, informatik, eller, som vi bedömer, annan likvärdig kompetens. Kompetens inom Ecos/AlkT/OL2 är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet då vi anser att rätt egenskaper är viktiga för att lyckas i rollen.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Efter överenskommelse.
Publicerad
2021-06-04
Ansök senast
2021-06-27

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer
C57167 - 2021 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!