Kommunikatör till barn- och ungdomsförvaltningen

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Du kommer att tillhöra planeringsavdelningen som finns på Nymansgatan 23 tillsammans med förvaltningens övriga avdelningar. Pedagog Halmstad är en nystartad webbsida där förvaltningen vill stimulera till utveckling bland annat genom att synliggöra goda exempel från våra verksamheter.

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra en nystartad redaktion tillsammans med andra redaktörer som arbetar med barn- och ungdomsförvaltningens nylanserade webbplats Pedagog Halmstad. I ditt uppdrag kommer du ha ansvar för att driva, utveckla och underhålla webbplatsen. Dina arbetsuppgifter innefattar att skriva artiklar och göra intervjuer. Ni kommer att bygga upp en organisation och samarbeta med rektorer, förskollärare, lärare och andra som arbetar mot förskola och skola inom barn- och ungdomsförvaltningen och kulturförvaltningen för att skapa innehåll till webbplatsen.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning: Webbkommunikatör eller liknande. God datorvana, goda kunskaper i Officepaketet och webbpubliceringsverktyg som till exempel WordPress och SiteVision. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och är en erfaren skribent som kan omsätta komplexa texter till texter som är lätta att förstå och nå. Du har tidigare arbetat med att skriva klarspråk och sökoptimering samt har erfarenhet av lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Du har förmågan att möta människor på ett professionellt sätt och är strukturerad. Du tar egna initiativ, kan arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Du är lyhörd, tycker om att möta människor och kan arbeta inom korta tidsramar. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av foto, filmredigering och textning. Det är också meriterande om du har tidigare kunskap och förståelse av förskola och skola. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Tidsbegränsad till
2022-12-31
Publicerad
2021-07-05
Ansök senast
2021-08-15

Upplysningar

  • Stefan Agmarken (tillbaka v 32 vid frågor om tjänsten)
    Avdelningschef
    Telefon: 072-084 88 13
  • Åsa Malmberg (tillbaka v 32 vid frågor om tjänsten)
    Vision
    Telefon: 079-062 10 62

Ansökan

Referensnummer
BUN 2021/00524 Ansök

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!